Selçuk Kıroğlu Azizenin Duası

19:26:00

Geçmiş ile günümüzün iç içe harmanlandığı eserlerden hoşlanıyorsanız bu kitabı seveceğinizi düşünüyorum. Geçmişin gizemi buram buram günümüze kadar geldiğinde sırların, gücün ve paranın esintisi kendini gösterdiğinde Sema ve Komiser Deniz kendilerini bu yolculukta bulurlar. 

Azize Paraskevi M.S. 900'lü yılların ortasında kendi dinini yaymak amacıyla Kudüs'e geldiğinde ona verilecek görevden habersiz gece duasını ederken bir anda karşısına Rahip Patros yaralı bir halde çıkar ve ona değerli bir emanet verir. Emaneti korumak içini doğduğu topraklar olan Konstantinopolis'e (İstanbul) gitmeye karar verir. O Epivates şu anda Silivri'nin Selimpaşa kasabasında doğmuştur.

Ona verilen emanet bir madalyondur. Bu madalyon öyle değerliydi ki Atilla'nın mezarını ve onun içindeki servetin yerini şifreliyordu. Bu efsanenin günümüzde gerçek bir hikaye olduğu anlaşılınca 2019 yılında bu madalyonun bulmak isteyen kişilerin canlarına mal olmaya başlar. Sema ise bu sırrı çözmekte kararlıdır.

Kitabın dili anlaşılır olduğu için bir anda sizi kendinize çekiyor. Okurken sıkılacağını düşünmüyorum ve Epivates Bigados Dernek başkanı Serbay Koçoğlu'nun arşivlerinden fotografların kitabın içinde olması kitabın bütünlüğünü sağlamıştır ve okuyucuya güzel bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Yazarın kitap için yazdığı önsözde:

"Her sabah işe geldiğimde karşımda duran, kilise olarak inşa edilmiş; mübadeleden sonra camiye çevrilmiş tarihi yapıya ve etrafımda yüzlerce yıllık yaşanmışlıkların kanıtlarına daha fazla kayıtsız kalamayarak çıktım bu yolculuğa. Rum ve osmanlı evlerinin süslediği ve her sokağı tarih kokan bu küçük sahil kasabasının "ilk hikayesini" yazma fikri Epivates Bigados Derneği Başkanı Serbay Koçğlu'ndan "AZİZE PARESKEVİ"sin öyküsünü dinlediğimde oluştu. Gerçek bir hikayeden alıp kurguladığım bu esere desteğini esirgemeyen Serbay'a da ayrıca teşekkürü borç bilirim."

Eğer bu tarz eserlerden hoşlanıyorsanız bakmanızı tavsiye ederim. Ben severek okudum. Bu arada en kısa sürede bahsedilen yere gitmeyi planlıyorum.

"Doğruluk ve sevgi her şartta kazanır."

"Herkes farklı dilde söylese de sevginin anlamı herkes için aynıdır."

"Hayatımıda yaşadığımız travmalar o an canımızı yaksa da, daha sonra yaşayacaklarımız için daha güçlü kılıyor insanı. Hayat bizi sürekli bir sonrakini hazırlıyor gibi değil mi sence de?"

"Tuna, denize döküldüğü yerde yıldızları görünce güneşin en değerli serveti olduğunu anladı."



You Might Also Like

0 yorum