Nagabe Dışarı'daki Kız 1

20:02:00


Bir varmış bir yokmuşun gotik versiyonu Dışarıdaki Kız serisi...

İnsanların yaşadığı İçeri ile lanetlilerin yaşadığı Dışarı adında iki ülkenin yer aldığı bu mangada ana hatları ile  küçük bir kız çocuğu olan Shiva ile doktorun yaşadıklarına şahit oluyoruz. 

Dışarı'da yaşayan bireyler insanlara dokundukları anda onları lanetlediği bu evreni tasarlayan Nagabe, tezatlığın ve aitliğin zıtlığını doktor ve Shiva ile okuyucuya sunuyor.

Shiva lanetlenmeyen küçük bir kız çocuğu olup Dışarı'da lanetli doktor ile aynı çatı altında kalırken teyzesinin onun alıp İçeri'deye götüreceği günü iple çekiyor. Doktorun ise bazı gerçekleri küçük kıza söyleyemediği ve onu üzmek istemediği manganın her sayfasında kendisini belli ediyor. 

Doktor ve Shiva birbirine dokunmadan bir çatı altında yaşamalarını gerekmektedir. Eğer Shiva doktora veya Dışarı'da yaşayan bir lanetliye dokunursa lanetleneceğini doktor her fırsatta ona hatırlatıyor.  

Gece gibi karanlık Dışarısı ülkesinde gündüzün ışığını temsil eden küçük kız Shiva...

İçeri ülkesi içinse Dışarı'da yaşayan her canlı lanetlidir. İçeri halkını korumak için Dışarı ülkesindeki herkes yok edilmelidir. Küçük bir kız çocuğu olsa bile...

İşte yazar burada iyilik ve kötülük arasında bir çizgi olmadığını vurguluyor bana göre. 

Dışarıdaki Kız 1, serisinin ilk kitabı olduğu için bazı sırlar henüz gün yüzüne çıkmadığını belirtmem gerekiyor. Aynı zamanda yazarın yarattığı zıtlık evrenine bir geçiş niteliğinde olduğunu düşünüyorum bu manganın. 

Eğer gotik tarzda yazılmış mangalardan hoşlanıyorsanız bu seriye bir şans verebilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum