Nagabe Dışarı'daki Kız 2

19:51:00


İnsanların yaşadığı İçeri ile lanetlilerin yaşadığı Dışarı adında iki ülkenin yer aldığı bu manga serisi kaldığı yerden devam ediyor. Shiva ile doktorun yaşadıklarına şahit olurken aynı zamanda bilinmeyen bazı sırlar açığa çıkarken yerine eklenenler ile soluksuz bir şekilde sayfaları çevirdim. Özellikle son sayfalardaki olayların yansımasını serinin üçüncü kitabında okuyacağımı düşüyorum.

Manga serisi ile ilgili söylemek istediğim bir durum da seriye direkt bu kitaptan başlamamanız yönünde olur. Dışarı'daki Kız 1'i okuduğunuzda serinin ikinci kitabındaki unsurları daha iyi anlayacaksınız. Aynı zamanda ilk kitabı okuduğunuzda Nagabe'nin yarattığı evreni ikinci kitapta daha net bir şekilde hissedeceksiniz.

Nagabe'nin zıtlıkları kullanarak yarattığı bu mangada kötülük veya iyiliğin kime göre nasıl şekillendiğine tanık olacaksınız. Herkesin iyi olarak bildiği veya herkesin kötü olarak lanse ettiği şeylerin arka yüzünü İçeri ve Dışarı ülkelerini yaratarak okuyucuya göstermek istemiş.

Shiva'ya doktora ait olmayan ve Dışarı'da yaşayan bir lanetli dokunması ile gelişecek olayları okuyacağız bu mangada. Bu dokunuşun sonucunu bilen doktorun ise daha da artan tedirginliği her sayfada kendisini belli ediyor.

Dışarı'da yaşayan lanetlinin fısıldayarak söylediği "anne" kelimesinin perde arkasının bir kısmı da mevcut bu mangada. 

Bu manga serisinin çizimlerinin siyah beyaz olması yaratılan zıtlık evreni ile uyumlu olduğunu düşünüyorum. Böylelikle okuyucuya verilmek istenilen duygular keskin bir biçimde sunulmuş. 

Serinin ikinci kitabında da doktorun Shiva'ya olan sevgisi ve tedirginliği çizimlerin içerisinde kendisini belli ederek sesleniyor. Nagabe, doktorun kendisi ile yüzleşmesini ve Shiva'nın mutluğunu öncelikli sırasına koymasını özellikle gecenin karanlığında olmasına özen gösteriyor. Çünkü gecenin karanlığında görünmeyenlerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

Bu kitabın sonunda ise farklı bir maceraya doğru sürükleneceğinin sinyalleri mevcut. Eğer bu tarz mangalardan hoşlanırsanız Dışarı'daki Kız 1 ile seriye başlayabilirsiniz.

Dışarı'daki Kız 1 Kitap Yorumu

You Might Also Like

0 yorum