Berna Güzel Roza Dorea ve Sedna'nın İntikam Ateşi

19:36:00


Roza Dorea serisi kaldığı yerden devam ederken bazı sır perdeleri açılarak okuyucuya sunuluyor. İkinci kitabın ilk sayfalarında kehanetin bahsedildiği savaşın görününden ötesini göstermek istemiş yazar. Böylelikle herkes tarafından dile getirilen bir dedikodunun arka perdesindeki büyük gizeme tanık olunurken geçmişin şimdiye etkisi de başka boyutlara doğru yol almaya başlıyor.

Öncelikle bu seriye ilk eser olan Roza Dorea ve Toh Kuşu Efsanesi ile başlamanız gerekmektedir. Eğer serinin ikinci kitabından başlarsanız bazı olayları anlamanız zorlaşabilir ve seriye adapte olamayabilirsiniz.

"Zamanın senden renklerini çalmasına izin verme Ester. Zaman tıpkı bu beyaz tüy gibi tertemiz kabul et ama hiçbir zaman kanatlarındaki kahverengi tüyleri unutma ve o Harpy’yi bilgeliğinle kutsa."

Roza ve arkadaşları Sorlafkorm'da eğitime başlaması ile gelişen olayların içerisinde yer alırken geçmişin külleri de kendisini gösterecektir. Özellikle Sedna'nın "Kanlı Kanat" olarak anılmasının arkasındaki yaşananları okuyucunca Sedna'nın tıpkı kanatları gibi olan İntikam Ateşi'nin nedenini anladım.

"Kişi zamanla her şeye alışıyormuş. ve isterse bir şekilde hayat tutunmayı öğreniyormuş,"

İkinci kitabın sayfalarını çevirirken yazarın yarattığı evrende tıpkı kanatlarım varmış gibi uçtum. Fantastik bir evreni, mitolojide yer alan Harpy'nın dışında yer alan diğer türdeki karakterleri ilk kitaptaki gibi ustalıkla yarattığını düşünüyorum. Aynı zamanda karakter gelişimini bu kitapta daha çok hissettim.

"Çünkü hayat sen uyanmazsan bir yolunu bulur ve üzerindeki ölü toprağını atman, uyanman için seni en sert şekilde uyandırır."

Eserin son sayfalarında yaşanan olay ile serinin devam kitapları olacağı izlenimine kapıldım. Yazarın ustalıkla yarattığı evren, geçmiş ve şimdinin çırpınışlarını ilmek ilmek işlediği bu seriye türü seviyorsanız bakmanızı öneririm.

You Might Also Like

0 yorum