Akumi Agitogi Benim Mutlu Evliliğim 1 (My Happy Marriage 1)

21:26:00


Çizimleri ile Japonya'nın büyülü manga dünyasına bir yolculuk yaptıran bir eser Benim Mutlu Evliliğim.

Miyo Saimori bir zamanlar annesi ve babası tarafından sevilen küçük bir kız çocuğu iken annesinin ölümü ile hayatı da değişti. Mutluluğun anlamı üvey annesi ve üvey kız kardeşi tarafından hor görülüp aşağılanması ile yok olup uçtu. Bu duruma hiçbir şey demeyen babası ise yılların Miyo için akıp gitmesine izin verdi. Miyo sevginin ne olduğunu bilmeden, yaşamasının bile kusurlu olduğuna inandırılarak evin dışına çıkmadı. 19 yaşına geldiğinde ise evinde hala hizmetçi muamelesi görülüp yok sayılmaktadır.

Saimori ailesi özel güçleri sahiptir. Bu güçler nesilden nesile aktarılarak çocuklarına geçer. Ancak Miyo'nun hem annesi hem de babasının özel güçleri olmasına rağmen bu güçler ona miras olarak geçmemiştir. Kız kardeşi Kaya'nın bu güçleri miras olarak aldığı fark edildiğinde, Miyo'nun varlığı bile ailesine batmaya başladı. Bu batmalar yüzünden kendisini işe yaramaz birisi gibi gördü. Ne yaparsa yapsın hep azarlandı ve her zaman özür dilemesi gerektiğini hissetti.

"Fazla özür dilersen anlamını yitirir."

Miyo'ya iyi davranan iki kişi vardı. Birisi hizmetçi Hana diğeri de Koujisan. Hana, Miyo küçükken ona iyi davrandığı için kovulmuş bir hizmetçidir. Koujisan da onu dinleyen tek kişi. Koujisan, kız kardeşi Kaya ile nişanlanmıştır. Miyo ise bu nişana engel olarak görüldüğü için zalim olarak bilinen Kudou ailesinin reis ile evlendirilmek üzere evden ayrılmak zorunda kalır. Ona danışılmadan karar çoktan verilmiştir.

Kudou; kadınları sevmeyen, soğuk ve zalim birisi. Miyo'nun çekingen halleri ilk başta Kudou'ya gerçekçi gelmez. Nişanlanmak için gelen adaylara da benzemediğinin farkındadır. Düşünceleri derinleştikçe Miyo'nun davranışlarını düşünür; sürekli özür dilemesi veya güzel yemek yaptığını söylediğinde Miyo'nun gözlerinin sulanması ve ağlaması gibi.. Miyo'nun diğerleri gibi olmadığını anladığında Miyo ile vakit geçirmeye başlar. 

Gizli sırların bir sonraki mangalarda olacağının habercisi olan ilk eserde ana karakterleri tanıyoruz. Ben bazı sahnelerde Miyo'ya sarılmak istedim. Diyaloglar ile konunun bütünlüğü sağlanarak okuyucuyu manganın dünyasına davet ediyor.

Eğer manga okumaktan hoşlanıyorsanız veya yeni başlayacaksınız bu eseri inceleyebilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum