Sezen Türker Aşk Peşinde Masallar

22:38:00


Masallarda okuduğu gibi aşk yaşamak isteyen cıvıl cıvıl bir kız Mine. İstanbul'da ailesinden uzakta üniversite öğrencisi 19 yaşında bir genç kız. Hayatı daha yeni yeni keşfederken yalnız yaşadığı için kendisini özgür hisseder. Bu özgürlüğün onun için faydalarından birisi de eve giriş ve çıkış saatlerini kimseye bildirmemesidir. 

Arkadaşlarıyla çıktığı bir gece eğlencesinden sabaha karşı sarhoş bir şekilde evine döner. Baş ağrısı, uyku ve yorgunluk böyle bir zamanda normaldir ancak ev anahtarının çantada olmadığını anlaması ile ne yapacağını bilemez. Komşularından birisinin ziline basılacak bir saat değildir. Bu yüzden o da birisinin apartmandan çıkmasını beklemeye karar verir hayatın ona yapacağı sürprizden habersiz. 
Sabah gözlerini açtığında nerede olduğunu anlayamaz, üzerinde beyaz bir çarşaf, bilmediği bir yerde, yattığı koltuğun karşısında ise bir adam oturmaktadır. Karşısındaki adam ise söylediği sözler ile Mine'yi şaşırtsa da sohbet ilerlecekçe adamın isminin Volkan olduğunu öğrenir ve oraya nasıl geldiğini anlamaya başlar Mine. Mine apartmanın önünde beklerken sarhoşluğun verdiği yorgunluk ile orada sızmıştır. Volkan da onu o halde görünce stüdyosuna taşımıştır. Aşk hikayelerindeki gibi bir tanışma... Ancak yaşanılanlar aşkın tozpembeliğinden çok uzakta.

Mine, yeni tanıştığı Volkan ve çevresinden duyduğu her şeyi aç bir insan gibi öğrenir. Yeni kitaplar, yeni filmler ve yeni müziklerin melodisi ile bilgi dağarcığını çoktan genişletmiştir. Aynı zamanda Volkan bir fotografçıdır ve Mine'ye onun daha önce fark etmediği özelliklerinin açığa çıkmasını sağlar. Buluşmalar arttıkça Volkan, Mine için aşık olduğu adam olmuştur. Volkan'ın onun yanında olması bile mutluluk sebebidir.  Volkan'ın yakışıklı, özgüveni yüksek olması ve kendi yaşamını istediği gibi yaşaması Mine'yi çoktan etkisi altına almıştır. Peki aşk Mine'nin yaşadığı duygular mıdır? 

Yazar, Mine ve Volkan üzerinden bir ilişkideki beklentileri ve yaşananları aktarıyor sayfaların içerisine. Özellikle Mine karakterinin ilk yılları ve sonraki yıllar arasındaki farkı zaman kavramı üzerinden incelikle anlatmış eserde.

Kitabın içerisinde +18 unsurların olduğunu belirtmeliyim. Kitabı okumak isterseniz bu durumu bilerek okumanızı tercih ederim.

"Hayatınızda en büyük pişmanlıkları yaptığınız şeyler için değil, yapamadıklarınız için duyarsınız."

Yazarın Mine'nin yaşadıklarının onun üzerindeki etkisini incelikle işleyerek anlattığını düşünüyorum. Kitap belki daha uzun olabilirdi, diye düşündüm. Belki daha fazla ayrıntı... Kitabın kendisini bir çırpıda okutturması bu düşüncelerimi biraz azalmasına neden oldu. Kitabın bir çırpıda okunması ise yazarın akıcı kalemi ve yarattığı karakterlerin hikaye ile bütünleşmesinden kaynaklanmaktadır.

Eğer bu türde kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız eseri inceleyebilirsiniz. 

You Might Also Like

0 yorum