Asaf Ekin Yeşil Androdemia Safkanın Gözyaşları

22:32:00


Andromeda Akademi, sıradan okullardan çok farklı. Bu akademide en az bir yeteneğe sahip çocuklar yeteneklerini geliştirmek için buradalar. 
Her şey olduğu gibi ilerlerken, bir gece Zafer ve Talia Androdemia'nın kaderini değiştirecek bir olaya tanık olacaklardır. Akademi için bir şeyler yapması gerektiğini bilen çocuklar ise kendi takım arkadaşlarına durumu bildirdiğinde yeteneklerini birleştirmeleri ve birlikte haraket etmeleri gerektiğini çoktan anlamışlardı. 

Dünyada ise Andromeda Akademi'nin ismi duyulan ancak bu okula kabul mektubuyla gidildiği bilindiği için birçok çocuk tarafından merak edilen bir okuldur. Babası, kedisi Artemis ve en iyi arkadaşı Melis ile vaktini geçiren bir çocuktur Ece. Fakat büyüdükçe kendisindeki yeteneği fark etmeye başlamıştır: Başkalarının zihinlerini okuma.
Ece fark ettiği bu durumun bir tesadüf mü yoksa gerçekten yetenek olup olmadığını zihninde tartarken Andromeda Akademi'den gelen kabul mektubu ile sırlar da açığa çıkmaya başlayacaktır.

Babasına sorup öğrenemediği bazı soruların cevabını Androdemia'nın gizeminde öğrenirken aynı zamanda kendi içsel kimliği ile de yüzleşecektir. Yazarın bu sırrı sayfaların içerisinde serpiştirerek okuyucuya sunması hoşuma gitti.

"Bence bunun, senin yeteneğindeki olduğunu kabullenmelisin. Kabullenince yönetmesi daha kolay oluyor, emin ol."

Kitabın +10 yaşındaki herkesin okuyacağı fantastik bir eser olması beni mutlu etti. Hızlı okunan ve sahnelerin film şeridi gibi aktığı bu eserde özellikle çocukların hayal gücünün daha da gelişeceğini düşünüyorum.

"Her zaman mutlak doğrular yoktur çocuklar, tecrübelerden elde edilen doğrular vardır."

Eserin içerinde yer alan çizimler, yaratılan evren ve Androdemia'da okuyan çocukların okuyucunun zihninde yer edinmesine yardımcı olacaktır. Arkadaşlığın, takım ruhunun ve doğruluğun güzel bir kurgu ile birleştiği bu kitapta okuyucuyu sürpriz bir son beklemektedir. Kitabın son sayfasını kapattığımda devamında yaşanacak olayları tahmin etmeye çalıştım. Yaşanılacak yeni maceraların ayak izlerini ikinci kitapta takip edileceğinin sinyalleri son sayfada verilmiş.

Eğer bu türde eserler okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz.




You Might Also Like

0 yorum