J. David McSwane Pandemi A.Ş.

20:54:00

Bu tarz kitaplarda dikkat ettiğim önemli konulardan birisi de yazarın eserin içerisindeki verileri elde ederken kullandığı kaynakçalardır. Yazarın araştırmacı gazeteci ve kitabın en arka sayfasında kaynakçaya ulaşılabilecek bir sayfanın olması eserin üzerinde dikkatli araştırmalar yapıldığının göstergesi benim için.

Sizleri 2020 yılına doğru götürecek bu eserde, Koronavirüs'ün bazı gerçeklerine de tanık olacaksınız. Hiç bilinmeyen bir virüsün egemenliği altında kalmış bir dünya ve bu bilinmezlik ile mücadele etmeye çalışan insanlar...

"Doğanın beklemekte olan pek çok korku dolu sırrı vardır."

Doğa, kendi mücadelesini insanlara bu sefer Koronavirüs ile yeniden gösterdiğinde ilk defa görülen bu virüs ile nasıl savaşılacağı ilk başta bilinemedi.

Kitapta ise yanlış stratejilerin Amerikan halkı üzerinde nasıl geri dönülemez bir etki yaptığına tanık olacağız. Koronavirüs döneminde N95 gibi koruyucu maskelere olan fazla talebin sonucunda pahallıya satılmaları, vatandaşın ölmemek için zorlu direnişleri ve bu direnişin arkasından zengin olmak isteyenler...

Amerika'nın maske üretimini az yapması ve stok güncellemelerinin yanlış bir şekilde kontrol etmesi sonucu ölen binlerce Amerikan vatandaşı... İşte bu olayların bütün nedenlerini ayrıntılı olarak bu kitabın içerisinde bulacaksınız.

Zamanın ve ülke stratejilerinin önemini belki de en önemlisi bir bulgunun yanlış anlaşılıp ya da hiç anlaşılmamasından dolayı doğan ölümlerin yarattığı kaosun Amerika üzerindeki etkisini yaptığı araştırmalar ile ustaca anlatmış yazar.

Koronavirüs'e farklı bir bakış açısı ile ele alan bu eseri okurken yaşanılanları da düşünmenizi isterim.



You Might Also Like

0 yorum