Ali Bektaş Cafer Sadık Şahin Cabulka

19:25:00

Sizleri Cabulka'ya doğru bir yolculuğa çıkaracağım. Cabulka birçok kuş türünün yaşadığı bir ülke. Bilinen Diyar'ın ve Karanlık Diyar'ın arasında Araf Diyarı'nın bulunduğu bu ülkede yıllar, aylar ve günler bile bir başka ilerliyor.  

Ülkenin kurulması; binlerce yıl önce bir yumurtanın kırılmasından sonra çıkan Anka ile başlıyor. Yumurta kabuğunun parçalanıp ışık kaynakları oluşturması ile bu yolculuk devam ederken efsanenin minik adımları Cabulka'ya dönüşüyor. 

Cabulka'da binlerce yıl geçtikten sonra bilinmeyen bir nedenden Kabuklit adını verdikleri bir hastalık meydana geliyor. Aslında yumurtanın içerisindeki kuşlar kuluçka döneminden sonra kendi kabuğunu kırarak doğarlar ancak yumurta kabukları sanki bir madde ile yapıştırılmış gibi kırılmıyor ve yavru kuşlar eğer müdahale edilmezse yumurtanın içerisinde ölüyorlar. Bu duruma bulunan çözümün bildirilmesi için ülkenin bilge kuşlarından Agah'ın çağrısı ile  Cabulka'daki yedi ülkenin asilzade kuşları bir araya gelmesi gerektiğine karar veriliyor. Agah'a göre çözüm ise asilzadenin çocuklarının zorlu bir yolculuğa çıkmasıdır. İşte bunu kabul ettirmek ve ülkenin refahı için bazı durumlardan fedakarlık etmek gerektiği enine boyuna düşünülüyor.

"Yol, yolcularını kendisi seçiyor."

Ornitüy Akademi'den yeni mezun olmuş bu yedi genç ise belki de kaderlerini değiştirecek bu yolculukta zamanın ve birliğin önemini de anlayacaklardır. 

"Karanlık olamaz, aydınlık olmazsa... Tatlı anlaşılmaz, acı olmazsa.. Birinizin varlığı, diğerinizin varlığına bağlıdır... Yaşamak farkılıklarla mümkündür."

Kitap serinin ilk kitabı olduğu için kuşların kitabın devamında neler yaşacağını baya merak ediyorum. Anlaşılır bir dil kullanılması sayesinde eserdeki kuşları, yerlerin betimlemesini kafanızda kolaylıkla canlandırabiliyorsunuz. Bazı diyalogların ve şiirlerin ustaca düşünülerek yazıldığını düşünüyorum.

Fantastik türde eserler okumaktan hoşlanıyorsanız bu seriye bir şans verebilirsiniz.



You Might Also Like

0 yorum