Erhan Tatlıdilli Bir Yeni Evlilik İsteğiniz Var
21:18:00Mizahın güzelce serpiştirilip romanın içerisine aktarılmasını çok beğendim. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu ve kullandığı dil ile gönlümü fethetti. Özellikle güldürüp düşündüren eserleri okurken dikkat ettiğim bir durum ise okuyucuyu konudan uzaklaştırıp uzaklaşmaması. Bir Yeni Evlilik İsteğiniz Var kitabında yazar, okuyucuyla konuşurken aynı zamanda karakterlerin yaşadığı olayları kendine has üslubuyla aktarıyor.
Defne hepimizin yolda karşılaşabileceği bir karakter. Uzun yıllardır birlikte olduğu sevgilisi Selim ile artık evlenmek istiyor. Evliliğin o başarısını hissetmek belki de en önemlisi artık bekar olmak istemiyor. Yıllarını Selim ile harcadığı için de en uygun aday o. Tabi Selim'in evlilikten kaçtığını da hesaba katmak lazım. Selim'in babasının evlilik düşmanı olduğu gerçeği kırılmayan bir taş gibi durup oğlunun aklını çelse de Defne için evlilik şart. Artık evlilik yaşı geldi çattı. Herkes evlendi bir tek o kaldı.
Kitap, Defne ve Selim'in bir düğüne katılmasıyla başlıyor. Defne hayallerini düşünürken gerçek ise ayrılık sirenlerini çoktan çalmış. Defne bu ayrılığın intikamını almak için sahte bir hesap açmaya karar veriyor. Defne aslında yazar olmak isterken hayatın şartları onu bir ajansta çalışmaya itiyor. Sosyal medyanın ondan sorulduğu hesaba katılırsa bu fake hesap için Portekizli ünsüz bir mankenin fotograflarını fotoşop ile tasarlayıp yeni bir kişi yaratıyor: Taylan Egemen. Bu hesapta hem yazılarını yayımlıyor hem de Selim'den intikamını almayı planlarken hesap çarşıya asla uymuyor.
"Hani insan hayatında kritik kavşaklar vardır ya, geçmişe dönüp baktığınızda daha rahat görebileceğiniz, bugünü oluşturan mihenk taşları. Doğarız, büyürüz, yürürüz... Yürürken yol ayrımları ve karar anları çıkar karşımıza. İşte her yol ayrımı, bizim kritik kavşağımızdır çünkü seçimimizle yeni bir güzergah belirlenir ve "rota yeniden oluşturulur". Yeni rotalar, yeni hayatlar, yeni başlangıçlar, yeni sonlar... "
İşte biz bu çarşının karışmasını keyifle okurken buluyoruz kendimizi. Defne'nin intikam uğruna açtığı bu sahte hesap popülerleşince işler değişmeye, Defne ise kendi hayallerini düşünmeye başlıyor.
"Yazarlar acayip insanlar... Hiç gitmediğimiz ülkelerden tanımadığımız yazarlar, bilmediğimiz dillerde hayatlarımızı, özlemlerimizi, aşklarımızı anlatmıyorlar mı? Başkalarının yazılarında kendimizi buluyor olmamız aslında yaşadığımız şeylerin çok da özel olmadığını göstermez mi? Şairler senin hikayeni senden dinlemediler ama senden daha iyi biliyorlar. Özel hissetmiyorsun ama arkadaş ediniyorsun. Ortak duyguları paylaştığın bir dost edinmişsin gibi geliyor."
Özellikle son sayfalarda yaşanan karmaşayı okurken bazen ne dilediğimize dikkat etmemiz gerektiğini bir kere daha anladım.
Eğer romantik komedi türünde eserler okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitap size iyi gelecek.
0 yorum