Kaan Sekban Küçük Ünlü Uyumu

20:36:00

Hayatımızda verdiğimiz bazı kararlar bizim dönüm noktamız olur genellikle. Kaan Sekban için de uzun yıllar boyunca çalıştığı bankadan istifa etmesi bu dönüm noktalarından sadece biri. Bilinen bir düzende yaşamı sürdürmek daha kolaydır. Özellikle rahata alışmış insanlar için. Kaan Sekban için de bu istifa bilinmeyene doğru sürüklenen bir yolculuk. Yeniden başlanacak bir hayat. Zor bir adım ancak emin olduktan sonra gerisinin geleceğini de inanan birisi bana göre Kaan Sekban.

"Yüzbinlerce insanla sanki hepimiz hayatımızın bir yerinde aynı şirkette, aynı katta, aynı bölümde, aynı yöneticiyle çalışmışız gibi aramda kurulan benzersiz bağın ve dünyanın en bonkör teveccüh fırtınasının etkisiyle bambaşka bir yere verilen bu yeni hayatımda ve bu 'bambaşka' kariyerimde alsında hiçbir şeyin değişmediğinin, insanın olduğu her yerde hayallerin de, tutkuların da, egoların da birebir aynı kaldığının idrakine vardığım bir serüven oldu Küçük Ünlü Uyumu"

İlkokuldayken Tarkan'ı canlandıran Kaan Sekban'ın hayalleri kendisini hatırlattığında hayatının eskisi gibi olamayacağını anladı. O, sahneye çıkmalı ve gösterisini yapmalıydı. Belki istediği gibi olmayacaktı ancak denemeden bunu bilemezdi. İlk stand up deneyimleri, başarılar, başarısızlıklar, ünlülerin yaşamına tanıklık ve daha nicesi var bu kitapta. Sonunu bilmeden çıkılan yollar benim için başarı hikayesidir. Özellikle bir düzeniniz varsa yeni bir yol bilinmezliktir ve bilinmezliğin sırrını açmak cesaret işidir. Kaan Sekban bu bilinmezliğin peşinden giderek hayalini gerçekleştirme hikayesini okuyoruz. Çocukluğuna, komedyen olduktan sonra yaşadıklarına, ailesinin ve arkadaşlarının yanına keyifli bir yolculuk yapıyoruz.

Kaan Sekban kendisiyle barışık birisi olduğunu anılarının en ince ayrıntısına kadar kaleme almasından anlıyoruz. Çoğu kişi tarafından tanınması ve sevilmesinin nedeni de bu bana göre. Özellikle en dipten kendisini herkese tanıtabilmesi kurumsal hayatta öğrendiklerini hayallerinin içerisine empoze edebilmesi sayesinde. Bir bölümde, "...pazarlama deyince Kaan Sekban..." sözünü kullanmıştı. Bu sözü okurken aslında hayatta öğrendiklerini en ince ayrıntısına kadar kullanabildiğini ve gözlem zekasının yüksek olduğunu anladım. Bazen hayallerin bir zamanı oluyor, Kaan Sekban'ın da birçok insana ilham olması için en doğru an kendisini ona göstermiş. 

Eğer hayalleriniz için bir adım atmak istiyorsanız ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, size o cesareti verecek kitaplardan birisi Küçük Ünlü Uyumu. Kaan Sekban yaşadıklarını okurken gülerken aynı zamanda harekete geçme zamanınız geldiğini fark edeceksiniz.



You Might Also Like

0 yorum