Ana Huang Twisted Love (Çarpık Aşk)

20:53:00

Twisted Serisi'nin ilk kitabı Çarpık Aşk. Seri ana hatları ile 4 arkadaşın aşk hayatını anlatıyor. İlk kitapta da Ava ve Alex'in yaşadıklarına şahit oluyorsunuz. Ben İngilizcemi geliştirmek için orijinal diliyle okudum. B1-B2 arası, romantik bir tür olduğu için dili biraz daha anlaşılır. Eğer kitabın Türkçesini okumak isterseniz, Martı Yayınları kitabı Çarpık Aşk olarak çevirip yayımladı.

Romantik türde yazılmış kitapları okumak benim kafamı dağıtıyor. Genel anlamda da pek beklentiye girmem. Kitap için sonunu tahmin edebileceğiniz, sade bir anlatım ile yazıldığını söyleyebilirim. Alex benim sevdiğim erkek tipi değil. Güven problemi olduğu satır aralarından bile anlaşılıyor. Ava ise hayata pozitif bakmaya çalışan biri. Tabi yaşadıkları olgunlaşmasına yardımcı oldu diyebilirim.

"People see what they want to see," I countered. "Are there awful people in the world? Yes. Do awful things happen? Yes. But wonderful people exist and wonderful things happen too, and if you focus too much on the negative, you miss all the positive."

Kitabın içerisinde +18 sahneler mevcut. Bunu bilerek okumanızı isterim. Aslında Ava ve Alex birbirilerini 8 yıldır tanıyorlar. Çünkü Alex, Ava'nın erkek kardeşi Josh'ın en yakın arkadaşı. Eser ise Ava'nın yağmurlu bir günde bilmediği bir yerde mahsur kalıp kendisini alması için abisi Josh'ı aramasıyla olayların içerisine girmeye başlıyoruz. Josh da Ava'yı eve bırakması için Alex'i yolluyor. Burada Alex'in soğukluğu bizi karşılasa da ilerleyen sayfalarında Ava ve Alex arasındaki çekim daha da artıyor. 

Josh bir yıllığına çalışmak için evden ayrılırken kız kardeşini Alex'e emanet ediyor. Ava eski sevgilisinden yeni ayrılmış ve başına bir bela gelmesini istemediği belirterek bunu yapıyor. Bir nevi kurda kuzu emanet etmek. 

Alex'in soğukluğu altında geçmişin kanlı intikamı yatıyor. Her şeyi hatırlayan yüksek zekası, dışarıya karşı takındığı kalkanını korumasını sağlıyor. Ava ise çoğu geceler kabus görüyor ve geçmişini tam olarak hatırlamıyor. İki zıt karakter. Birisi buz gibi soğuk bir kalbe sahip, diğeri ise gün ışığı gibi etrafına neşe saçıyor.

"If you let lesser people determine your self-worth, you'll never reach higher than their limited imagination." .. "You don't have to work overtime to get people to love you, Ava. Love isn't earned, it's given."

Geçmiş gerçeğini tüm çıplaklığı ile göstermeye başladığında kitabın sayfalarını merakla çevirmeye başladım. Aslında Alex'in geçmişinden ziyade beni heyecanlandıran kısım Ava'nın hatırlamadıkları oldu. Ava'nın kendi geçmişi ile yüzleşmesini yazarın iyi anlattığını düşünüyorum.

Kitap genel anlamıyla sonu tahmin edilen romantik bir kitap. Beklentiyi düşürerek ve kafa dağıtmak için okumanız gerektiğini düşünüyorum. Beklentiyi yükseltirseniz kitabı sevemeyebilirsiniz.



You Might Also Like

0 yorum