Lucy Maud Montgomery Emily Tırmanıyor (Rüzgarın Kızı Emily 2)

20:29:00

Emily ile yeni dünyalara doğru güzel bir yolculuk yaptık bu kitapta. Emily daha da büyüdü ve bazı şeylerin farkında. Serinin ikinci kitabı ve ilk kitabın devamı niteliğinde olduğu için birinci kitabı okumadan bu kitabı okumanızı istemem. Eğer bu kitap ile Emily'nin yaşadıklarını okumaya başlarsınız Emily'in duygularını ve büyümesini anlayacağınızı sanmıyorum.

Gençliğin doyumsuz cesareti ile yaşadığı maceralar okurken kendimi onun yanında hissettim. Yazmaktan asla vazgeçeyen Emily dergilere şiirlerini ve hikayelerini yollamaya başlıyor. Tabi kimi dergi bu eserleri yayımlarken kimisi de red mektupları gönderiyor ona. Ancak o hedefleri doğrultusunda ilerlerken içinde gençliğin ateşini de hissediyor.

"Hayatımın kendimden başka birine ait olması fikri beni çok rahatsız ediyor."

Yaşamını sadece kendisinin yönlendirmesine müsade etmek isteyen yapısı ile genç kızlığın büyülü evrenine attığı adımlarda yaşadıklarını ve onun düşüncelerini okumak güzeldi.

Yazar bu kitapta da betimlemelerin gücünden yararlanmış, aynı zamanda hikayenin içerisine kendi yorumlarını eklemeyi ihmal etmemiş.Emily'nin büyük teyzeleri ile olan ilişkilerini okumak da hoşuma gitti. 

"Her tecrübe hayatımızı zenginleştirir ve yaşanılan tecrübe bizi ne kadar derinden etkilerse, hayatımıza kattığı zenginlik de o kadar fazla olur."

Emily de yaşadıklarından ders çıkaran birisi olarak sonsuz hayal günün peşinden gider. Bu sefer Yeni Ay'dan ayrılıp Ruth teyzesi ile yaşaması gerekmektedir. Yaşamın ona sunduklarını kendine inanarak kendisi için yaşamak ister. 

Emily'i bu kitapta daha çok sevdim. Serinin son kitabında kendisine nasıl bir yol çizeceğini merak ediyorum.





You Might Also Like

0 yorum