Ayfer Tunç Aziz Bey Hadisesi

13:43:00

Ayfer Tunç'un kalemi ile duyguların enginliğinde sallandım. Bazı şeylerin zamanında yapılması gerektiğini ve yapılmayan her bir davranışın bir kişinin ruhuna etkisini Aziz Bey ile yeniden fark ettim.

Aşk yanılgısının peşinden giden Aziz'in, Aziz Bey olması, en yüksekten dibe doğru yol almasının hikayesi bu. Pembe kokulu mektupların izinden dilini bilmediği Beyrut'a gider. Oraya vardığında ise mektupların rengi gerçekliğe dönüşür. Bazı duygular uzaktan insanı cezbeder, yakınına geldiğinde o duygu eskisi gibi gözükmez. Hayal kırıklığı yaratır. Tıpkı Aziz Bey'in aşk sandığı bu olay gibi...

Bazı yaşanan olaylar kişilerin hayatına yön verir. İşte bu Beyrut ziyareti ile dedesinden kalan tamburu çalarak hayatını idame etmeye başlar. Tamburu ile Aziz, Aziz Bey olur. İnatçı, dik başlı, dediğim dedik Aziz Bey bu aşkın kendisine yaşattıklarını unutamaz. Unutamadığı için de yaptığı evlilik de bu hengameden nasibini alır.

Düşüş döneminde bazı şeylerin farkına varsa da artık iş işten geçmiştir. Babası ve annesinin evlilik hayatını bir başka açıdan kendisi de yaşamıştır. Bunu anladığında ise Vuslat her şeyden vazgeçmiştir.

Ayfer Tunç etrafımızda da görebileceğimiz bu hikayeyi sonundan başlayarak bu sona nasıl gelindiğini usta kalemi ile okuyucuya sunuyor. Kitabı okurken Aziz Bey'i silkelemek istedim, ancak bu silkelemeyi hayat ona acı bir şekilde gösterdi. 

Sevilmek veya sevmek kavramını Aziz Bey'in yaşamı üzerinden düşünürken bu hikaye film şeridi gibi okuyucuyu etkileyecek. Kısa ama sizi etkileyen Aziz Bey'in hikayesi ile yaşamın kendisini göreceksiniz.





You Might Also Like

0 yorum