Esila Ayık Z Bakış

20:45:00

Z kuşağını en iyi anlatabilecek kişiler, o kuşağın içerisinde olanlardır. Bu yüzden yazarın yazmış olduğu denemeleri okurken Z kuşağının bir konu veya olay hakkında neler düşündüğüne şahit olacaksınız.

Yazar da Z kuşağının bir bireyi. Bu yüzden yazmış olduğu denemelerde kendi sesini duyurmaya çalışmış. Yaşadığı olaylara bakışını, toplumda gördüğü durumların analizini ve kendini geliştirmek için çabasını yazmış olduğu her denemede hissettim ben. 

Z kuşağı, "Kimi kaynaklarda 1996 yılında itibaren gösterilse de Z kuşağı, milenyum çocukları olarak biliniyor. 2000 yılından günümüze kadar olan zamanda doğmuş kişiler Z kuşağına dahil ediliyor. Teknolojinin kucağına doğan bu nesil, 'internet kuşağı' olarak da adlandırılıyor."

Denemeleri okurken yazarın kendisini geliştirmek için birçok konu hakkında araştırma yaptığını gördüm. Böylelikle denemelerinde bahsetmiş olduğu konulara hem kendi düşüncesini hem de o konuyla ilgili bilgisi olan kişilerin düşünceleri yer alıyor. Kendisini ve kuşağını en iyi şekilde yalın bir dil ile anlatmak istemiş. Böylelikle kendisinin beklentilerini, düşüncelerini ve yorumlarını denemeleri ile aktarıyor.

"Sanat eserinin aslında bir şeyin tıpkısının aynısını yapmaktan ziyade ona ruhunu katmak olduğunu anladım."

Denemeleri okurken Z kuşağının belirtilen kalıplardan çok daha farklı olduğunu anlayacaksınız. Sizlerin gördüğü ve yaşadığı her şeyi yaşayan ve düşünen bir nesil Z Kuşağı. 

Hakları için sonuna kadar mücadele eden bir nesil. Yazarın yaşadığı olayları ve o olaylardan sonraki düşünce ve eylemlerinden de kendini en iyi şekilde savunmak istediğini anlıyorsunuz. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen anlaşılır bir dil ile denemelerini yazması güzeldi. 

Eğer bu türde kitaplardan hoşlanıyorsanız kitabı severek okuyacağınızı düşünüyorum.

You Might Also Like

0 yorum