Alice Oseman Heartstopper Volume 2

21:08:00

Bu kitabı okumadan önce mutlaka serinin ilk kitabını okumalısınız. Diğer türlü bu kitapta yaşananlar kafanızda tam olarak oturmayacaktır. Kitabın Türkçesi var mı, bilmiyorum. Dil olarak, eğer İngilizceniz A2 seviyesindeyse rahatlıkla okuyabilirsiniz bu seriyi.

İlk kitabın heyecanlı bitiş yerinden devam ediyor kitap. Acaba ne olacak, sorusunun yanıtını da almış oluyoruz. Nick ve Charlie'nin ilk kitabın sonunda olan olaydan sonra neler yaşadıklarını okuyacağız bu kitapta. Öncelikle kitabın karikatür şeklinde yazıldığı için -çizimlerin bulunmasında dolayı- rahatlıkla okuyacağınızı düşünüyorum. LGBTIQ+ insanlarının yaşadıklarını anlattığını söylemem lazım. Eğer seriye başlayacaksınız bunu bilerek okumanızı isterim. Onların neler yaşadığını daha iyi anlayacağınız, empati kuracağınız bir kitap bana göre.

Charlie'nin Nick'e karşı anlayışları tavırları kalbimi fethetti. Sevdiği kişiyi bu kadar ince ruhla  düşünmek bana göre herkesin harcı değil. Nick'in kendisi hakkında yaptığı keşifte, onun yanında olduğunu her an belli etti. Onu hiçbir şeyde zorlamadı ve kendini bulmasında yardımcı oldu.  

"I just seeing you sad makes me sad."

"Senin üzgün olduğunu görmek beni üzüyor."

Her insanın davranışını yaşanan herhangi bir olay tetikler. İşte bu kitapta da bazen bilgimiz ancak içine girdiğimiz zaman daha net anladığımız bir durumun etkisini göreceksiniz. Bazen patlama noktasına geldiğimizde duygularımızı yeniden gözden geçiririz ve hayatımız hakkında bir plan yaparız. Bazen de düşünmeden bir şeyler yaparız. Her iki yolda da artık hayatımız eskisi gibi olmayacaktır. İşte bu durumu, Nick'in üzerindeki etkisine şahit olacaksınız bu kitapta.

İnsanların -çok yakınınız bile olsa- ne düşüneceğini tam olarak kestiremediğiniz bir durumda en doğru kararın onlara gerçek olan neyse onu söylemek olduğunu çok güzel anlatılmış. Size seven kişi sizi olduğunuz gibi sevecektir.

İkinci kitabı da birincisi gibi çok sevdim. Eğer bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu seriye mutlaka bakmalısınız. 


Not: Alice Oseman Heartstopper Volume 1 kitap yorumu:



You Might Also Like

0 yorum