Burak Yetişmez Tanrısal Arınma

21:57:00

 Bu kitapta yaşanmış olayların bir kişide yarattığı izler mevcut. Bu durumu bilerek kitabı okumalısınız. Kitabı okurken bir olayın karşınıza çıkmasını -direkt anlatılmasını-  beklerseniz kitaptaki izleri anlamanız zorlaşacak. 

"Bazen hatıralar beklemediği sokakta gelir insanın başına."

Yaşadığı son andan sonra kendini arındırmaya karar veren bir kişinin düşüncelerini okuyacaksınız bu kitapta. Geçmiş ve şimdi arasında sürüklenen bir fikrin yazıya dökülmüş hali, bir nevi iç döküş. Yaşananların ruhta ve bedenlerde irdelenmesine şahit olacaksınız. 

"Bazı mutlulukları yaşamak için bazı acıları göze alabilmeli insan."

Melankoli ve bazı felsefik düşüncelerin birleşmesi, diyebilirim yazılar hakkında. Aslında çoğu kişinin yaşadığı acı, yorgunluk, bilinmezlik, korku gibi duyguların tek tek beş gün boyunca sadece kendi ile kalan biri tarafından irdelenmesini, ve sorgulanmasını okuyoruz. Yazıya dökülünce rahatlayan ve kendini bulmak isteyen birinin izlerini takip ediyoruz.

Yazıların içinde Tanrı'ya karşı bir isyan bayrağının olduğunu söylemem gerekiyor. Kitabı okuyacaksınız bunu bilerek okumalısınız.

Bu yazıların içine şiirlerin de olması duygu yoğunluğunu arttırmış bana göre. Bazı yerlerde durup kendi hayatınızı da sorgulatacak sorular sorulmuş. Cevapların kişiden kişiye değişeceği sorular, tıpkı acıların herkes için farklı olduğu gibi...

"Bazen mesajları istediğimiz gibi olmasa da onları doğru şekilde almalıyız."

Çoğu kişinin içinde belki bir yara, belki de bir heyecan oluşturacak aşkın yavaş yavaş kabuklarından sıyrılıp bir kişinin hayatına yön veren izlere şahit oluyoruz. Bu izleri takip etmek ve kendini bilinene doğru götürmek kişinin kendisine bağlı.

"Aşk, aşık olmayı bilen yürekte güzelleşiyor."

Eğer bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız kitaba bakabilirsiniz.

"Tıpkı inanç gibi sevgi de ısrar kabul etmez. Birine inanması gerektiğini ısrar edemediğiniz gibi sizi sevmesini de buyur edemezsiniz."



You Might Also Like

2 yorum

  1. Türü çok bana hitap etmiyor ama çok güzel yorumlamışsın emeğine sağlık😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu beğenmene çok sevindim teşekkür ederim :)

      Sil