Mesut Çiftci Bıçak Islığı

17:52:00

Kitap, bir tabutun İstanbul Boğazı'nda süzülmesi ile başlayarak bizleri de hikayenin içerisinde doğru savuruyor. Bu savuruluş ile kimi yerde düşüneceğiniz kimi yerde de sinirleneceğiniz bölümler ile karşılaşacaksınız kitapta.


Aşiyan Mezarlığı'nda bir çello kutusunda bulunan bebeğin haberi ile olayların gidişatı ve görüntüsü değişiyor. Tıpkı Leyla'nın bir anda ortaya çıkması gibi...  Leyla, bir gece Kostik'in kapısını vurduğunda her şey olduğu gibi ilerliyordu. O kapı vuruldu ve Leyla yuvarlanarak bir anda içeri girdiğinde Kostik'in ve arkadaşlarının da hayatı Boğaz'ın suları gibi dalgalanacaktır.

"Çellonun hem bu kadar güçlü hem de bu kadar hüzünlü bir sese sahip olması şaşırttı Kostik'i. Naif yürekli bir devi dinler gibiydi; incecik, berrak bir su gibi çağıldıyordu notalar."

Kostik, Zehir ve Cinli birbirlerini seven üç arkadaş. Katil ve belalı olmalarının yanında kendilerince haklı sebepleri var. Dünya'yı kötülerden temizlemek için kötülerin öldürülmesi gerektiğini düşünüyorlar. Peki dünyadaki her kötü kişiden böyle mi kurtulunur?

Leyla'nın gelişi ile bazı sırlar saklandığı yerden çıkacak ve çıktıkları anda büyük bir ses getirecektir.

Yazarın toplum ve bireye karşı yapmak istediği eleştiriyi kurgusu ile bütünlemesini sevdim ben. Özellike toplumun bir kişiyi isterse kahraman isterse de suçlu olarak görebileceği yazmış olduğu eser ile okuyucuya çok iyi bir şekilde göstermiş. Özellikle televizyonda bir kişinin kendisini insanlara nasıl sunduğunu ancak gerçeklerin çok farklı olduğunu en keskin biçimde kurgusuna aktarmış yazar. Beni etkileyen en önemli kısım bu bölümlerdi.

Aynı şehirde yaşayan ancak hayatın farklı yönlerini gören Kostik ve Leyla, kaderin onları bir araya getirmesi ile yaşama olan bakış açıları da değişecek. Dünkü yaşamın eskide kaldığını ve bir olayın bütün bir yaşamı şekillendirdiğini Leyla'nın yaşadıkları ile tekrardan hatırladım.

Yazar, karanlık imgesini yaşılan olaylar üzerinde karakterde bıraktığı hissi eserinde nakış gibi işlemiştir. Özellikle İstanbul'un gecesi ile gündüzü arasındaki farkı net bir şekilde ortaya koymuş.

Eğer sizi içine çekecek bir eser okumak istiyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.



You Might Also Like

0 yorum