Burcu Ünlü Kapanda Bir Hayal

21:59:00

Öykülerin akıcı yolculuğuna doğru keyifli ve düşündürücü bir keşif sunuyor okuyucuya bu kitap. İçerisindeki 10 öyküyü okurken yaşananlar öykülerin elindeymiş gibi hissedeceksiniz.

Öykülerin kısa olması sizi şaşırtmasın, öyküler kısa ancak etkisi derinlerde. Bu derinlik ile yaşlanılan olayları düşünüp tartacaksınız. Bazı hikayelerin ters köşe sonları ise şaşırmanıza neden olacak. Bu sonlarda, bir cümlenin veya bir kelimenin aslında yaşanılan olaylara etkisini yeniden tadacaksınız. Hiç beklenmeyen ancak var olabilecek ihtimaller gibi hissettirdi bana.

Öykülerdeki karakterler yolda gördüğünüz ancak dikkatinizi fazla çekmeyen insanlar. Yazarın göze batmayan karakterler seçmesi ile etrafımızda var olan kişilere de farklı bir şekilde bakıyoruz. Onların da yaşamlarının nasıl olduğunu merak ediyoruz. İşte bu farkındalığı sağlayarak olayların akışını ve okuyucunun fikirlerini tekrardan gözden geçirtiyor yazar. Dikkat çekmeyen kişilerin sessiz çığılıklarını herkese göstererek onların da nefes aldığını hatırlatıyor.

Her öyküde farklı bir konu değinilmiş, ancak ana nokta aynı. Farklı görünen veya insanlarca farklı olarak lanse edilen kişilerin aslında herkes gibi birey olması... Bazı kişilerin herkes gibi olmaya çalışırken yaşadığı zorlukları da göz önüne sermiş yazar. Çeşitliğin bir armağan olduğunu anlaşılır bir dil ile okuyucuya gösteriyor.

"İnsan hayallerine müdahale etmeyi sevmiyor bazen. Yarım kalan rüyayı hayal edip devam ettirdiğini sanmak gibi bir şey bu. Oluruna bırakıp izlemeyi daha keyifli buluyor. Ben de öyle yapıyorum."

Her bir öyküden sonra yazarın nahif ama ironi barından diline hayran kaldım. Özellikle eleştirileri ironik bir şekilde öykülerin içerisine harmanlaması çok hoşuma gitti. Topluma ve bireye yapılan eleştirileri karakterlerin yaşamı üzerinden işlemesi ile okuyucuyu öykülerin içerisine daha çok çekiyor. 

İnce ayrıntısına kadar düşünülmüş bu öyküleri özellikle öykü okumaya yeni başlayacak ve bur türde kitaplar okumaktan hoşlanan kişilerin seveceğini düşünüyorum.



You Might Also Like

0 yorum