Zülfü Livaneli Arkadaşıma Veda

21:48:00

Atatürk'ün yaveri olan Salih Bozok'un, Atatürk'e duyduğu derin sevgiye ve onların dostluğuna şahit oluyoruz bu kitapta. Küçük yaştan itibaren birbirini tanıyan iki insanın kalplerindeki vatan sevgisi ile ülkeleri için yaptıkları fedakarlıklarını yeniden hatırlamak benim için oldukça anlamlıydı.

Salih Bozok, oğlu Muzaffer'e Atatürk'ü ve Milli Mücadele'nin nasıl meydana geldiğini anlattırken Atatürk'e olan hayranlığını içten duygular ile aktarıyor. Bu duygular Zülfü Livaneli'nin kalemi ile birleşince ortaya sizi derinden etkileyecek bir eser çıkıyor.

"Muzafferim, Çanakkale'deki başarısından sonra Mustafa Kemal Paşa, Suriye Cephesi'ne gönderildi. Paşamın nasıl bir lider olduğunu daha iyi anlaman için burada tuttuğu defterinden birkaç satırı seninle paylaşmak isterim. Bu satırlarda ileride hayalini kurduğu toplum için yapılması gerekenler yazıyordu. 1. Egemen ve güçlü analar yetiştirmek. 2. Kadınlara özgürce yaşama hakkı sağlamak. 3. Karşılıklı sevginin gereği olarak, kadınlarla bir arada, ortak yaşamak... Sen de ileride büyüyüp bir eş ve bir baba olduğunda, bu ilkelerden hiç sapma."

Salih Bozok, Atatürk'ü çocukluğundan beri tanıdığı için onların birlikte büyümelerine yeniden şahit olacaksınız bu kitapta. Aynı yolda emin adımlarla yürümelerini okurken yaşılan onca zorluğa rağmen Atatürk'ün umudunu ve vatan sevgisini tekrardan yüreklerinizde hissedeceksiniz. Atatürk'ün üstün ve ileri görüşlü zekasını yaptığı her adımda göreceksiniz. Düşünerek, yaşanacakları önceden tahmin ederek emin adımlarla yürüyen lideri, Salih Bozuk'un gözünden o dönemde yaşanılanların ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu ve bu ülkenin hangi şartlarda bugünlere geldiğini okuyacaksınız.

"Savaş kahrolmak demektir oğlum.Gece gündüz burnuna dolan ölüm kokusundan yıllar boyu kurtulamamak demektir. Açlık, susuzluk, dizanteri, hastalık ve hatta aklını oynatmak demektir."

Ergün Gündüz'ün yapmış olduğu resimler ile unutulmaz sahneler aklınızda canlanacak. Bir dostun gözünden Atatürk'ün okul hayatı, askerliği, aile ilişkisi, sosyal yaşantısı, hayvan ve doğaya olan sevgisini okurken kendinizi onların yanında hissedeceksiniz.

Herkesin okuması gereken kitaplardan birisi.




You Might Also Like

0 yorum