Buket Sivri Güz Basamakları

20:51:00

Aile dizileri tadında okurken dudağınızda hafif bir tebessüm ve sayfaları birer birer çevirirken kafanızda düşüncelerin dolaşacağı bir kitap Güz Basamakları... Çayeli Apartmanı'nda yaşayan her daire sakinin evine konuk olacaksınız. Bazı yaşananlara kızıp, bazılarında sevineceksiniz, tıpkı hayatın kendisi gibi...

"Bu hayatta canımız yanacak diye düşünürsek yaşayamayız, nefes dahi alamayız. Bazen hayal kırıklıklarımız olacak bazen mutluluk kapıyı tıklatacak, önemli olan bizim de kendimize ve bizi sevenlere o kapıyı açık tutarak bir şans vermemiz."

Aile, dost, sevgili ve kardeş olmanın ne demek olduğunu tıpkı apartmandaki sakinler gibi yaşayarak adım adım öğreneceksiniz. Kitabı severek okumamım nedeni her ailenin ve karakterin biribirinden farklı özelliklere sahip olması oldu. Yazar kaleme aldığı karakterlerin hepsinin hayatın içerisinden seçmiş. 

Yazarında dediği gibi bu apartman sakinlerinin renkli hayat hikayesi mevcut. Yaşanmışlık dolu sahnelere tanık olan Çayeli Apartmanı, yılların geçse de anıların saklandığı duvarları ile karakterlerin geçmişine ve geleceklerine doğru okuyucuyu güzel ve düşündürücü bir yolculuğa çıkarıyor.

Aşkın ve hüznün yan yana oluşuna, tabularında kalmak isteyen ailelerin inatlarına, kendini kurtarmaya çalışan kadınların ayak seslerine, yapılan bir davranışın veya söylenen bir sözün insanların hayatını nasıl etkilediğine ve daha nicelerine şahit olacaksınız bu kitapta.

Yazarın her bir karakteri ayrı ayrı düşünerek ilmek gibi işlemesini çok sevdim. Böylelikle apartmandaki her dairenin kapısını çalarak onların hikayesini seyredebiliyor okuyucu.

Kitap, Şefika ve Ayşe'nin evindeki bir olay ile başlayarak yavaş yavaş bütün apartman sakinlerinin evine uğrayarak devam ediyor. Onlarla yaşamın ne olduğunu ve onların yaşadıklarını okurken aslında hayatın önemini ve insan olmanın değerini yeniden keşfediyorsunuz.

Yazarın akıcı dili sayesinde okuyucu kitabın içerisine kolaylıkla girebiliyor. Karakterlerin hepsinin pişmanlıklarını, acılarını, sevinçlerini ve mutluluklarını okuyacağınız bu kitapta kaderin ne olduğunu da düşüneceksiniz.

Eğer bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitabı severek okuyacaksınız. 



You Might Also Like

0 yorum