Büyük Rus Yazarlar Yüce Armağan Erkek

21:57:00

Çoğu Klasik eserler yazdığı kişinin hayatından bir kesit sunar okuyucuya. Bu yüzden klasiklere başlamadan önce yazarın hayatını bilmek büyük bir önem taşıyor.


Yüce Armağan Erkek Tarafından derlenerek hazırlanan kitapta Rus Edebiyatı'nın önemli isimleriden olan on kişinin hayatını ve eserlerini derinlemesine incelenmiştir. Bu kişiler; Dostoyevski, Tolstoy, Anton Çehov, Gogol, Maksim Gorki, Puşkin, Gonçarov, Turgenyev, Bulgakov ve Lermontov'dur.

Talha Sayar'ın seslendirmesi ile dinlediğim kitapta bahsedilen kişilerin yaşadığı dönemi, eserlerini hangi şartlarda yazdıklarını ve hayatlarını olumlu veya olumsuz yönde etkileyen kişilerim kimler olduğuna şahit oldum.

Rus klasiklerine başlamadan önce hem eserleri hakkında hem de kişiler ile ilgili bilgiler almak okunacak kitabın daha da anlaşılır olmasına yardımcı olacaktır. 

Talha Sayar'ın anlatımı ile kendinizi yazarların ve şairlerin yayında hissedecek, onlar ne yapıyorsa siz de onları izlerken bulacaksınız kendinizi. Özellikle Rus Klasiklerine başlamaktan çekinen kişilerin bu kitabı incelemesini öneririm.

Kitabın arka kapak yazısındaki "dünyayı değiştirmiş bu yazarların hikayeleriyle kendinizi değiştireceksiniz." cümlesi beni kendi hayatımı düşünmeme neden oldu. Onların yaşam mücadelesi, yaptıklarını dinlerken kendimi 1800-1950 yılları arasında Rusya'nın topraklarında hayal ettim. 

"Herkes Dünya’yı değiştirmeyi düşünür fakat kimse kendini değiştirmeyi düşünmez." Tolstoy 

Her insanın yaşam şartı, düşündükleri aynı değildir. Peki Tolstoy'un dediği gibi siz kendi dünyanızı bu yaşam öykülerini dinledikten sonra irdelemeye hazır mısınız?

Eğer Rus Klasiklerine okumaktan hoşlanıyorsanız ya da yeni başlayacaksınız bu kitabı incelemenizi tavsiye ederim. 



You Might Also Like

0 yorum