Ersin Doğan Uyanma Vakti

17:51:00

Her insanın yaşadığı anılar onu şu andaki insana çevirir. Yaşadıkları ile yoğurulur ve onlarla gelişir. Hayat bazen insanı yorsa da onun içindeki tek bir güzelliğe tutunmaya çalışan insanlar...

Hayat deneyimini ellili yaşlarının sonlarında olan Asım Ergin ile yeniden yaşayacaksınız bu kitapta. Belki bildiğiniz şeyler okuyacaksınız, belki hiç duymadığınız şeyler. Ancak her sayfanın içinde sizlere seslenen birinin sesini işeteceksiniz.

Asım Bey çocukluğundaki, gençliğindeki, askerlik zamanındaki ve şimdiki anıları ile kendi hayatını resmetmek istiyor. Boş bir kağıt ve kalem ile yazdıklarını sunmanın inancıyla onun için yaşamın ahenkine doğru bir yolculuk sunuyor. Bu anıları okurken; kimi yerde sevginin en güzel tınısını yanınıza alacaksınız, kimi yerde insanlara acıyıp onlara üzüleceksiniz, kimi yerde yaşanılan olayları sorgulayacaksınız, kimisinde yaşınlanları değiştirmek isteyeceksiniz. Tıpkı hayat gibi...

"Küçüktü dünyam, büyüdükçe anlam kazandı evrenin renkleri, büyüdükçe anladım sebepsizliğin sonuç doğuramayacağını. Büyüdükçe yüzleştim her doğrunun herkes için aynı doğru olmadığıyla. Kimine göre siyah sapına kadar siyahken, kimine göre aslında o kadar da siyah değildi, siyahın kimin siyahı olduğuna göre şekil alıyordu evren.."

Yazar bu kitaptaki her bir anı ile insanın yüreğine dokunmak istemiş. Bazı yerlerde yaptığı eleştirler ile okuyucunun sorgulamasını ve düşünmesini sağlayarak onlara uyanma vaktinin geldiğini fısıldıyor. Hayatın anlamını anıların sürükleyici teslimiyeti ile onları baş başa bırakırken, kitabın sonunda onlara yeni bir yolun olduğunu haykırıyor. 

Kitabın sevdiğim kısımlarından biri Türkiye'de geçmişte ve günümüzde yaşanmış siyasi ve sosyolojik olayların anılar ile harmanlanması ve yaşanılan bu olayların birçok kişinin yaşamını etkilediğini göstermesi oldu.

".. yaşadığımız hayatta surete baksan herkes insandır ama kimisi sadece bedenen bu ismi taşır ve ne özünü bilir ne de sözünü... İnsan olmak kolay olanıdır, bir anadan doğunca bu sıfatı alırsın ama insan kalabilmek ya da insanca yaşayabilmek, işte o her babayiğidin harcı değildir."

Kitapta adaletin ne olduğunu sorgularken, yaşanılan bazı olayları değiştirmek isteyeceksiniz. Aynı zamanda sevginin ve saygının gücünü yeniden fark edeceksiniz. Bir güzel konuşma, belki bize küçük gelen ancak karşı taraf için büyük olan bir yardımın yarattığı minneti hafif bir gülümseyle okuyacaksınız. 

Eğer sizi sorgulatan ve düşündüren ve anıların yolculuğuna çıkaracak bir roman arıyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.



You Might Also Like

2 yorum

  1. Çok güzel tanıtmışsın kitabı özellikle giriş kısmına bayıldım😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim umarım keyifle okursun :)

      Sil