İlknur Gegek Aşktroloji

17:38:00

Aşk gibi duyguların kişiden kişiye değiştiğini düşünenlerdenim. Belki de böyle düşünmemin nedeni her kişinin her olaya farklı gözle bakmasından dolayıdır. Bu kitapta aslında kişilik özelliklerinin burçlarla alakası olduğunu yaşadığımız olaylara verdiğimiz tepkilerin burçlardaki özellikler ile uymasını akıcı dili anlatmış yazar.


Bunu yaparken tarihte ve günümüzde yaşanılan akıllara kazınan aşklardan bahsetmiş. Her aşkın farklı olduğunu, aşkın kişiler üzerindeki etkisini burçlar ile harmanlanmış. Her aşkı bir bölüme ayırmış. Bu bölümler ilk başta bölümde bahsedilen kişilerin burçlarının özellikleri anlatmış. daha sonra ise bölümlerde bahsedilen kişilerin aşk hikayelerini okuyoruz.

"Söylemek istediğim şu ki burç özelliklerinin, insanların karakteri üzerinde büyük bir etkisi olduğunu gözlemledim. Aynı burçtaki insanların genel anlamda benzer davranışlar göstermesi tesadüf olamazdı. Bu anlamda tarihte ve günümüzde ilgimi çeken ilişkileri, burç özelliklerini dikkate alarak yorumlamaya çalıştım. Ama şunu da söylemekte fayda var ki aynı burçtaki insanlar tamamen aynı davranışları göstermeyebilir. Çünkü burçlar davranışlarımızı büyük ölçüde etkilemekle beraber ailemizin yetiştirme şekli, çocuklukta yaşanan olaylar, kültürel farklılıklar vb. burçların karakterimiz üzerindeki etkilerini azaltabilir veya arttırabilir. Aynı zamanda burç özellikleri kadın ve erkeğe göre de değişiklik göstermektedir. 

Amacım, kendimizi ve çevremizi burçlar ekseninde tanımak, olumlu ve olumsuz özelliklerimiz ile ilgili farkındalık sağlamak ve. u farkındalığımızı artırmaya katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda kitapta yer verdiğim kişilerin yaşamlarına farklı bir açıdan bakılmasını sağlamaktır."

Gelelim kitapta bahsedilen aşklara;

İlk bölüm Frida Kahlo ile Diego Rivera arasındaki aşk. Frida'nın yaşadığı aşkın acı hali ile ona ait olmayan Diego..

"Yengeç ruhlu Frida, inatla ve ısrarla bu aşkın peşinden koşmuş ama olmamıştı., olmayacaktı da... Çünkü Diego, özgürlükçü ressam, Frida'ya ait olmayacaktı.

Frida'nın ailesi, onun Diego ile evliliğini bir fille güvercinin evliliğine benzetir, hüzünlü ve ürkek Frida ve kabına sığmayan Diego..."

İkinci bölüm şair Turgut Uyar ile Tomris Uyar'ın aşkı. 

"Sahip olmayı çok önemseyen aslan burcu erkeği ve etrafı ile arasında, çok sevse bile naif bir mesafe bırakan Tomris, yani bir balığın tarif edilemez derinliği..."

Üçüncü bölüm yazdıkları ile Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Balzac ve Laure De Berny arasındaki aşk...

"Balzac, boğa burcu ruhunu, özelliklerini bilmeden nasıl tamamlıyordu; bazen çekingen, sevince ayarı kaçırabilen, bazen utangaç, hep tutkulu seven..."

"Laure, güçlü, sahip çıkan, destek veren bir kadındı, mantık kadınıydı. Balzac'ın derin duygularıyla birbirlerini tamamlıyorlardı."

Dördüncü bölüm benim çok sevdiğim bir şair olan Özdemir Asaf ve fotografçı Yıldız Moran arasındaki aşk...

"Yıldız Moran hareketli, güçlü ve Özdemir Asaf'ı olduğu gibi kabul eden, aynı zamanda çok yönlü, enerjik ve neşeli, kültürlü, meraklı ve eşini sahiplenen bir aslan ruhuydu...

Özdemir Asaf da Yıldız Moran'ı heyecanlandıran şiirler yazan, çocuklarına düşkün, renkli ve hareketli bir kişilik: İkizler..."

Beşinci bölüm The Beatles üyesi olan John Lennon ve Yoko Ono aşkı...

"Kova kadının tipik özelliklerini taşıyordu Yoko. Kendine has duruşu, özgüveni ve yenilikçi oluşuyla, kendi başına buyruk tavırlarıyla tam bir kova kadınıydı."

"John Lennon da terazi burcunun tipik özelliklerini taşıyor, sanatçı ruhu, naifliği, duyarlı halleri, insancıllığı ve zekasıyla kitleleri peşinden koşturuyordu."

Altıncı bölüm 48 yıl süren Lev Tolstoy ile Sophia Tolstoy arasındaki aşk..

"Tolstoy, başak burcunun tipik özelliklerini taşıyordu ve bu özellikler hayatına damgasını vuracak, sürekli sorguladığı bu hayat, ona çeşitli cevaplar sunacaktı. Sorgulayıcı ruhu onu sürekli huzursuz edecek, o da hep dinginlik peşinde koşacaktı."

"İkisinin birbirlerinden beklentileri ve hayata bakışları farklıydı ama gerçek olan şuydu: ne olursa olsun birbirlerini sevdiler, ama içlerinden..."

Son bölüm ise David Beckham ve Victoria Beckham arasındaki aşk..

"Uzun süren evlilikleri ile dikkatleri üzerine çeken David Beckham Victoria Beckham'ın evliliklerinin 20 yıldır mutlu bir şekilde sürmesinin nedeni neydi?" 

Eğer astronomiye merakınız varsa ve aşk kitapları okumayı seviyorsanız; astronomi ve aşkın birleşimi olan bu kitabı seversiniz.




You Might Also Like

0 yorum