Tabula Rosa

14:21:00

Bu filmi izledikten sonra fark ettiğim bir şey varsa o da insanları ya da etrafımızda olan kişileri hangi dine inandığına ya da nereli olduğuna göre ayırıyoruz. O şuralı ondan bir şey olmaz ya da o bu dine inanıyor o zaman onun dediklerine inanılmaz gibi kendimizce ürettiğimiz senaryolar ile yaşayıp duruyoruz. Onun da tıpkı bizim gibi bir insan olduğunu hatta bizden daha iyi bir insan olduğunu unutarak. Yaşanan bütün savaşların aslında ana kaynağı din ve ırkçılık. İnsanları insan olarak değil dinine, memleketlerine göre yargılandığı için insanlar mutsuz. İşte bu film de bu durumu bana göre çok iyi bir şekilde anlatmış.



Gelelim filmin konusuna:
Ermeni bir avukat olan Rosa oldukça kurallı bir hayat yaşamaktadır. Ancak bir gün geçirdiği bir travma sonucu bütün hafızası silinir. Kim olduğunu bilmeyen genç kadın geçmişe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Bu süreçte geçmişinden kaçmakta olan Sinan ile yolları kesişir. Birbirlerine gün geçtikçe aşık olmaya başlayan ikili için geçmiş diye bir şey aslında yoktur. Ancak kısa bir süre sonra Rosa'nın ailesi onu bulmayı başarır. Rosa hatırlayamadığı hayatına dair bir sürü kural ve tabunun arasında kalmak zorunda kalır. Sinan ve Rosa, farklı inanç ve görüşlere sahip iki ailenin üyesidir. Bu durum ikilinin aşklarının üzerine gölge düşürecek ve ikisini de bir karar verme aşamasına getirecektir.


Bahsedilmek istenilen konuyu aşk teması üzerinden aktarılıyor. Belki de çoğu kişinin dikkatini daha çok çeksin diye. İşte bu aşkın engeli din ve memleket. Aynı memleketten ya da aynı cemiyetten değilsen evlenme gibi bir kuralla yaşamak.

Tabula Rosa 2015 HDRip - Tek Link.


Senaryosunu Gülin Tokak ve Ümit Cihan Canpolat’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Hatice Memiş’in yaptığı filmin başrollerini Bestemsu Özdemir ve Yiğit Kirazcı üstleniyor. Film 2016 yılı yapımıdır.

Tabula Rosa 2015 HDRip - Tek Link.

Filmi izlerken en fazla etkilendiğim ya da işte asıl konu bu dediğim sahne ise Müslüman birinin Hristiyan birinin mezarı önünde Kur'an kitabından mezardaki kişiye dua okuması oldu. Dediğim gibi önemli olan insan olmak.


IMDb puanı 7.3
Benim puanım 9.2
Keyifli Seyirler. :)

You Might Also Like

0 yorum