Benjamin Stevenson Ailemdeki Herkes Birini Öldürdü

19:32:00


Okuyucu ile konuşarak ilerleyen bir polisiye eseri Ailemdeki Herkes Birini Öldürdü. Ana karakter, kendi iç düşüncelerini aktarırken kendimizi onun yanında katilin peşinde giderken buluyoruz. Benim için bu eserin hızlı okunmasını sağlayan unsur, anlatıcının eserin içerisine okuyucuyu da katması oldu. Böylelikle okuyucu sayfaları çevirirken soğuk kış gününde karların arasında bir maceranın içerisinde buluyor.

Kitap, ana karakterin Ernest Cunningham'ın kendisini tanıtması ile başlıyor. Bu tanıtma bir itiraf niteliğinde çünkü ailesindeki herkes en az birini öldürdü. Bir ailenin ortak yönünün birisini öldürdüğünü bilerek sayfaların içerisine dalıyoruz.

"Birileri bir şeyler yaptıktan sonra yapmazlardı demek çok zor."

3 yıl önce bir gece vakti abisi Micheal'ın kapısını çalması ile hayatının değişeceğinden habersiz Ernest. Abisinin para dolu bir çanta ve arabasıyla çarptığı bir adam ile geldiğini anlayınca abisinin arabasına binerek adamı ıssız bir ormana götürürler. Önemli olan bir durum ise Micheal'ın araba ile çarptığı adamın daha önceden vurulmuş olması. Sır perdesi ilk bölümden kendisi belli ederken ıssız ormanda adamın nefes aldığı fark ediliyor. Tabi bu durumda kanıt kalmaması için adamı öldürüp orada gömülüyor. Yaşadıkları Ern'e çok ağır gelir ve ertesi gün olayları polise anlatmaya karar veriyor.

"İnsanlar bir şeye karar verdikleri zaman ortaya çıkan bir görünüşleri vardır. Fiziksel değildir, daha çok altıncı hisle ilgilidir ve biri size baktığı zaman ensenizdeki tüylerin diken diken olmasına benzer. O anda oluverdi. Havadaki atomlar değişti."

Bu cinayetin ve sırların üzerinden 3 yıl geçmiştir. Ancak Ern'ın polislere bahsetmediği bir konu olan içi para dolu olan çanta ile aile toplantısına katılır. Bu toplantının yapılacağı yer ise soğuk kış gününde karlarla kaplı olan kayak için elverişli bir oteldir. Soğukluk sadece hava durumu değildir. Ailedeki ilişkilerde de bu soğukluğu hissedeceksiniz.

Oteldeki toplantıda geçmişin bazı izleri ortaya dökülürken aile içerisinde yüzleşmeler de kendisini belli ediyor. Aile toplantısına damga vuran bir diğer olay ise Kara Dil lakaplı bir seri katilin otelde bir cinayat işlemesidir. 

Cinayetlerin izlerini sürürken aile içerisinde bazı yüzleşmelere tanık olacaksınız. Kimi yerde şaşıracak, kimi yerde gizli kalan bilmeceyi çözmeye çalışacaksınız.

Kitabı sevmemim en büyük etken, anlatıcının olayın içerisinde bulunurken okuyucuyu da bu olaya dahil edebileceği bir dil ile yazılması oldu. Yazarın kendisine has dilini karakter ve olay analizi ile göstermesi kaliteli bir polisiye okunduğunun bir işareti benim için.

Akıcı bir polisiye arıyorsanız ve türü seviyorsanız bu eseri seveceğinizi düşünüyorum.

You Might Also Like

0 yorum