Sadhguru İçsel Mühendislik

18:27:00




Günümüzde birçok kişi kendi içerisine yolculuk yaparak kendisini keşfetmek ister. Kendi içerisine yaptığı keşif aslında hayatın ve kendisinin anlamı için bir arayıştır. 
Bu eserde Sadhguru, kendi hayatındaki deneyiminden yola çıkarak bu içsel arayışın mühendisliğini okuyuculara aktarıyor.

"İçsel boyut keşfedilmemiş bir arazidir. Bilmediğin bir araziyi keşfederken tabelaların olması daha iyi değil mi? Yolunu belki kendin bulabilirsin ama bu ömürler boyu sürebilir. Bilmediğin bir arazide olduğunda, yol tarifi almak mantıklıdır. Bir anlamda, guru sadece şudur: canlı bir yol haritası."

Kitabın ilk sayfalarında Sadhguru'nun bir gün Chamudi Tepesi'ne çıktığında yaşadığı işsel tecrübeyi anlatıyor. Bu tecrübe onun kendisini olan yolcuğunun başlangıcıdır. Dönüm noktası veya dönüşüm ile hayat kavramını ve olayları farklı bir yönden bakarak bu bakış açısını okuyucuya aktarmak istiyor.

"Bu kitap sonuç olarak iki bölüme ayrıldı. İlki arazinin haritasını çıkarıyor, ikincisi sana orada gezinmek için bir yol sunuyor."

İlk bölümde arazinin haritasını keşfederken birçok bölgede duyulan veya bilinen öyküler de mevcut. Bu öykülerin veya yazıların okuyucuyu düşündüren bir etkisi de var. Bu sayede kişi kendi hayatında yaptığı eylemlerin ve hayat hakkındaki düşüncelerinin farkına varıyor. 

"Şimdi geriye dönüp baktığımda, bu hayatta ne olmak istediğimi hiç düşünmediğimi görüyorum. Sadece hayatımı nasıl yaşamak istediğimi düşündüm. Ve "nasıl"ın sadece benim içimde ve benim tarafımdan belirlenebileceğini biliyordum."

Kişinin içsel olarak yapabileceği yolculuğun adımlarını ikinci bölümde okuyacaksınız. Bir insanın kendi iç dünyasının önemini de bu sayfalarda daha iyi idrak ediyoruz. Özellikle iç dünya ve dış dünya arasındaki farkı ilmek ilmek işlemiş eserinde yazar.

"Dışarıdaki durumların kölesi olduğun sürece, içsel yaşamın istikrarsız olacaktır."

Okuyucu ile konuşuyormuş gibi yazılan bu eserde kendi içsel mühendisliğinizi yeniden kuracaksınız.




You Might Also Like

0 yorum