Anka- Yemek Birleştirir

18:38:00


Bu esere sadece bir yemek kitabı olarak bakılmaması gerekiyor. Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat 2023 depremini en çok etkileyen 10 şehrimizin yemeklerini sunuyor bizlere. Bu yemek tarifleri ile yemeğin birleştirici gücünü kanıtlıyor.

Food Online Aydan dergisi Genel Yayın Yönetmeni'nin kitapla ilgili açıklamasında;

"Deprem nedeniyle 10 ilimize ayırdığımız sayfaları hazırlarken amacımız Türkiye ekonomisi için bölge ne ifade ediyor, tarım arazileri ne kadar, ne ekip biçiyorlar görmekti." 10 ilimizin Türkiye açısından önemine dem vurmuştur.

Sağlam bir çalışma yapılarak 10 ilimize ait yemeklerin hangi tarifinin doğru olduğunu bularak bu yemeklerin tarifini bizlere sundular. Bu önemli yemeklerin tariflerinin kaybolmadan unutulmamasını sağlamışlar.

Jumbo Genel Müdürü; "Bu eser, özellikle depremde zarar gören bölgemizdeki yerel mutfak kültürünü koruma altına almayı ve zengin gastronomi mirasımız üzerinden toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor. "ANKA- Yemek Birleştirir", yazar ve şef olarak iki şapkası bulunan Aydan Üstkanat ve ekibinin olağanüstü çabalarıyla, 6 Şubat depremiyle sarsılan bölgelerimizin zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlandı." açıklamasıyla bu değerli eserin nasıl ortaya çıktını aktarmaktadır.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'nın leziz tariflerinden önce o bölgelerin tarihine, tarımına ve bölge mutfaklarında da bahsederek bu eserin yemek tariflerinden oluşan eserlerden daha fazla olduğunu kanıtlıyor.

Birçok kişinin emeği ile oluşmuş bu eser ile yemeğin birleştirici gücünü herkese kanıtlamıştır.

You Might Also Like

0 yorum