Kemal Karadayı Umut Dinçşahin Doğu Bilgeleri Filozoflarla Beş Çayı

20:06:00

Felsefenin insan yaşamındaki önemi yadsınamaz. Derin düşünceli bir alan olduğu için hayatın merkezindedir. Zihinsel olarak keşfetme eylemini felsefenin ince hatları ile seçimlerimize serpiştiriz. Bazen bilerek bazen de bilmeyerek yaparız bunu.

"Felsefe çakışmanın bizi doğal olarak götüreceği yer, önce kendimizi yönetebilmek ve kendimize liderlik yapmayı öğrenebilmektir. Kişinin başka birini yönetebilmesi için önce kendisini yönetebilmesine ihtiyacı vardır. Bu, doğrudan bilgelik ile temas etmektir."

İşte hayatımızı etkileyen bu dalı dört filozofun düşünceleri ile yeniden keşfedelim. Kitap bu dala yeni başlayacak kişilerin anlayabileceği yalın bir dil ile yazılmış. Sanki okuyucu ile sohbet havasında geçen öğretiler ile Doğu kültüründe önemli olan dört filozof sizin yanınızda olacak.

"Bugünkü hayatımız dünkü düşüncelerimizin eseridir ve bugünkü düşüncelerimiz yarınki hayatımızı oluşturur." Buddha

Kitap ana hattıyla Buddha, Zen, Lao Tzu ve Konfüçyüs'ün düşüncelerinden oluşuyor. Dört Doğu filozofunun hayata bakış açılarını okurken kendi yaşamınızı da sorgulayacaksınız. 

"Eğer en küçük eylem dahi mükemmel bir şekilde, tam bir ruhla yapılırsa onun içinde bir aydınlanma fırsatı yatar."

Hayattaki seçimler, hayatın getirdikleri ve yaşamın akışına gösterilen tepkileri dört filozofun bakış açısıyla kendi düşüncelerinizi karşılaştırabileceksiniz. Aynı zamanda onların felsefesi sizin yaşamınız için bir öğreti olacak. Çünkü zor durumlarda veya düşünülen her soruda onların yanıtı hayatınıza ışık katacaktır.

Kitapta hoşuma giden durumlardan birisi de felsefik öğretilerin görsel ile gösterilmesi oldu. Bu sayede okuyucunun konuyu daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda her filozoftan önce yer alan QR kodu ile filozofların düşüncelerini de dinleyebileceksiniz.

"Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, karalı olmak korkudan kurtarır."

Hayatınızdaki bazı şeyleri yoluna koyamadığınızı düşünüyorsanız ve felsefe dalına başlangıç yapmak istiyorsanız bu kitabı inceleyebilirsiniz.




You Might Also Like

0 yorum