Duygu Sancar Hemhal

14:50:00

Ailesi ve kendi kimliği arasında savurup giden Yağız'ın hikayesi... Bir nevi kendini yeniden keşfetme ve hayattaki önceliklerini belirlemesine tanık olacağız bu kitapta. 

Özgürlük kelimesini her duyduğumuzda bunu herkes için isteriz, ancak konu kendi ailemiz veya sevdiklerimiz olunca bu kelime anlamını biraz yitirip başka düşünceleri çağrıştıyor. Bir kişiyi olduğu gibi kabul etme veya toplum normlarına göre davranması gerektiği düşüncesini Yağız'ın üzerinden derinlemesine anlatılması benim hoşuma gitti.

Yağız herkesin takdir ettiği, başarılı, saygılı ve ailesine çok değer veren birisi. Fakat toplumda yaşayabilmesi için bazı durumları saklaması gerektiğinin farkında. Özellikle de ailesinin ne düşüneceğinden, kendisine nasıl yaklaşacağından korkuyor. İşte bu yüzden benliğini gizleyerek kendince bir yaşam oluşturmuş. Bu yaşam ise onu derinlikleri içerisinde boğuyor. Çünkü sevdiği kişilere yalan söylemek bir süre sonra onun için zorlaşmaya başlıyor.

"Yapamadıklarından daha çok pişman olmaz mı insan? Aynı anda hep gitmek hem de kalmak isteyebilir mi?"

Yağız'ın hayatı bu ikilem ile devam ederken onun ruh halini çevresini geçmiş günlere giderek de daha iyi anlıyoruz. Özellikle kendini ispat etme çabasını okurken bir kişinin olduğu gibi davranamaması beni derinden etkiledi. Kendisinin olduğu gibi kabul edilmeyeceğine bilmek de onu bazı şeyleri saklamaya inandırıyor. Peki kendi benliğinizden bir parça saklamak sizi mutlu eder mi?

İşte bu sorunun yankısı Yağız'ın hayatını büyük bir ölçüde etkiliyor. Kendini olduğu gibi kabul edenlerin yaşadığı bir yer arıyor. Bir nevi kendini topluma ait hissetmek, farklı biri olmak istemiyor. Bu duygu yoğunlukları yazarın akıcı kalemiyle birleştiğinde ortaya Hemhal çıkıyor. Kendini bulmanın ve yaşanacak onca olayın ince sesi.

Yağız kendi sessiz çığlıklarının ailesi tarafından duyulmadığı için biraz kırgın. Fakat kendi sessiz çığlığını ailesine gösterdiğinde de yaşanacakları tahmin edemiyor. "Vazgeçmek mi yoksa yeniden var olmak mı?" sorusu kafasında dönüp dolaşıyor.

Yaşanılan onca derin acıları Duygu Sancar'ın eşsiz kalemi ile okurken kendinizi Yağız'ın yanında hissedecek ve onu anlamaya çalışacaksınız.



You Might Also Like

0 yorum