Nebi Yıldız Hayallerin Allah'a Emanet

18:26:00

Bana göre bu kitabı okuyan kişinin Allah'ın varlığına inanması gerekiyor. Çünkü kitapta başınıza gelen olayları veya durumları Allah'ın gördüğünü onun bu hayattaki sınavın olduğunu ileride bu yaşadıklarından (eğer sabredip Allah'ın gücüne ve dualarının iyiliğine inanırsan) daha güzellerini yaşayacağından bahsediyor. Önemli olanın kalbini iyilik ile doldurup sana kötülük yapanları hayatından uzaklaştırıp onları Allah'a havale etmen gerektiğinden bahseder.

Kitabı okurken sabır duygunun ve kişinin kendi içindeki umudunun önemini bir kere daha anladım. Aslında bir kişi ne yapmak isterse kendi umudu ve mutluluğu için yapmalıdır. Bir de en önemli konu da onu seven kişiler için. Çünkü seni sevmeyen kişiler için yapılan her iyilik günün birinde çıkara dönüşmeye başlıyor.

Kitap kişisel gelişim kitabı tarzında okuyucuya birçok başlık altında öğütler vererek yazılmış. Hayattan darbe alan insanların o sabır duygusunu yitirdikleri tam da o anda eline alıp okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. 


"Seni gerçekten seven insan üzülmene seyirci kalamaz. Sen sen ol,üzüntülerini önemsemeyen insanlar için kendini üzmeye devam etme.” 

“Yaşaman gereken şeylerden kaçarsan, yaşamak istemediğin şeylere mahkum olursun.”

"Bil ki kimsenin makasına ihtiyacın yok, kendi göbeğini kendin kesebilirsin; bil ki kimsenin yıldızına ihtiyacın yok, kendi rütbeni kendin belirleyebilirsin."

"Kendi dertlerinle kendi başına savaşmayı dene. Birilerinin yardımıyla bugünlere gelmedin. Bugünden sonra da ölmezsin merak etme."

"Karamsar olma, kaybetmekten korkma. Yüz kere yıkılsan da, yüz birincide yeniden başla. İnancını ve umudunu koru. Bir gün muhakkak üstün geleceğini unutma!"

You Might Also Like

2 yorum

  1. Kitap tavsiyesi için teşekkür ederim... Böyle kitapların okunması dileğiyle...Paylaşımlarınızı keyifle takip etmeye çalışıyorum, daima yazarsınız inşaallah. Sabırla dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. iyi günler dilerim

      Sil