Renkli Kampüs Deneyimim

19:45:00

Renkli Kampüs ile kendinizi ruhsal olarak geliştirirken aynı zamanda dünyanın daha yaşanabilir bir yer olmasına yardımcı olacaksınız. Farklıların zenginlik olduğu, güzelliklerin aslında kendi elimizde yeşerdiğini gösteren bir liderlik programı Renkli Kampüs. Ben 3. Dönem mezunlarındanım. 




Peki Renkli Kampüs ne?

"Birbirini tamamlayan 5 kadının hayallerinin adı Renkli Kampüs. Amaçları, başka bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek. Onlar ‘Dünyayı değiştirmek için önce dünyanı değiştir’ dediler ve üniversiteli gençlerin yer aldığı bir sorumlu liderlik ve farkındalık programı olan Renkli Kampüs’ü tasarladılar. Renkli Kampüs, engeli ve engelsiz gençlerin oluşturduğu çeşitlilikten ve farklılıklardan güç alan ezber bozan bir gençlik programı…

Renkli Kampüs üç ana başlık üzerine inşa edilmiş. Bunlardan birincisi kişisel gelişim ve sorumlu liderlik tarafını geliştirmek,  ikincisi insan kaynakları bağı ve istihdama hazırlık, üçüncüsü de sivil toplumda aktifleşmek için, seçilmiş STK’lar ile birlikte toplumdaki çözülmeyi bekleyen konular ile ilgili proje üretmek. Renkli Kampüs 9. dönemi Kasım 2021- Mayıs 2022 arasında, 15+5 modülden oluşacak şekilde planlanmış durumda siz değerli gençleri bekliyor.

Renkli Kampüs programı seçim süreci 3 aşamada gerçekleşmektedir. İlk aşama başvuru formu, ikincisi 3 dk'lık bir video çekimi, son olarak da online mülakattır.
Başvurular lisans ve yüksek lisans öğrencileri içindir."

Deneyimim:

Farklılığın uyumu ile kendinizi yeniden tanıyacaksınız bu programda. Ben üniversite ikinci sınıftayken katılmıştım. Yaşadığımız dünyayı daha da güzelleştirme ve yaşanabilir kılmak için birçok STK ile işbirliği içerisindeler. 



Ben de TESYEV ile çalışmıştım. İki mentörümüz ve sevgili altı arkadaşımla birlikte "Burada Engel Yok" projesini hayata geçirmiştik. İnsanların sosyalleştiği kafelerin engelli bireyler için ne kadar erişilebilir olduğunu denetleyerek farkındalığı arttırmayı amaçlamıştık. Bedensel, İşitsel ve Görme Engelli bireyler için seçtiğimiz bir ilçedeki mekanları üç kategori üzerinden değerlendirmiştik. Değerlendirmelere göre bu kafelerin engelli bireylere uygun olduğunu gösteren üç ayrı stiker hazırlamıştık. Bu sayede engelli bireyler kendilerini ruhsal olarak daha iyi hissederek sosyalleşebilecek, engelsiz bir mekanda engellere takılmadan vakit geçireceklerdir.



Modüllerde kendi alanında uzman olan birçok kişi konuşma yaparak katılan üniversite öğrencilerinin ufkunu geliştirmektedir. Hayata farklı bir pencereden bakarken aynı zamanda öğrendiklerini yaşamlarında uygulayabileceklerdir. Modüllere katılmadan önce katılımcılara o gün neler yapılacağının programı veriliyor. Bu sayede konuşmacıya soracağınız soruları önceden hazırlayabilirsiniz. 

Renkli Kampüs sayesinde kendimi daha iyi bir şekilde ifade ettiği fark ettim. Konuşurken daha az takıldığımı ve kendime olan özgüveninim arttığını gördüm. Aynı zamanda birçok arkadaş edindim.

Eğer üniversite öğrencisiyseniz kendinizi geliştirmek, liderlik özelliklerini ortaya çıkarmak ve dünyayı değiştiren projeler üretmek istiyorsanız siz de Renkli Kampüs'e başvurabilirsiniz.

Bir kişi değişir dünya güzelleşir.

Dokuzuncu Dönem için başvurmak isterseniz:

https://renklikampus.org/nasil-basvurulur/

You Might Also Like

0 yorum