Atilla Yıldız Doktor Yasemen

12:26:00

Duygu yüklü bir hikaye Doktor Yasemen. Bor ilçesine doğru keyifli bir yolculuğa çıkaran bu hikayede Bor ilçesi ve Niğde şehri hakkında da güzel bilgiler okuyoruz. O yöredeki yemekleri ve gezilecek yerler ile ilgili kısa bilgilerin yer alması çok hoşuma gitti. Bu sayede gezeceğim yerlere yeni yerler de eklenmiş oldu.

Bazı karşılaşmalar özel ve güzeldir, anlamlıdır. Tıpkı Doktor Yasemen'in Bor şehrine tayine çıktığında tren istasyonunda Himmet ile karşılaşması gibi. Bu karşılaşma aralarında abla-kardeş ilişkisinin başlamasını sağlayacaktır.

Doktor olmak isteyen Himmet ve Doktor Yasemen'in yaşadıklarını okurken Anadolu'nun güler yüzlü insanları ile vakit geçireceksiniz. Kitapta Himmet ve Yasemen'in yaşadıklarını okurken kendinizi onların yanında hisseceksiniz.

Yardımlaşmanın, arkadaşlığını ve sevginin içtenliğini okumak hoşuma gitti.

Aynı zamanda 1970-1980 ve sonrasındaki Türkiye hakkında da bilgilere yer verilmiş. 

Kitabın dili anlaşılır olduğu için kolaylıkla okuyacaksınız. Hayatın anlamını, yaşamı ve ölümü tekrardan düşünerek zamanın kıymetini yeniden anlayacaksınız.

"Elveda demeden gidiyor gençlik
Ufukta kaybolup gelmezcesine"

Zamanın her anını keyifle ve sevdikleriniz ile geçirmenizi fısıldayan bu güzel hikaye, belki de insan olmanın özünü sizlere hatırlatacak.

Eğer bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz. 



You Might Also Like

1 yorum

  1. ''Elveda demeden gidiyor gençlik.
    Ufukta kaybolup gelmezcesine...''
    🥰
    Alıntıyı çok beğendim. Hemen ekliyorum...

    YanıtlaSil