Cem Arslan Afili Kentin Alaylıları

20:52:00

Şehir yaşamının kişiler üzerinden etkisini anlatan bu eserde birey ve toplum eleştirisinin ustalıkla sergilendiğini düşünüyorum. Bazen mutlu olmadığımızı veya yaşamın sıradanlığından bahsedip duruyoruz, şehir yaşamının soluğunu yakalamak isterken koşuşturmacanın içerisinde debeleniyoruz. Peki neden?

"Hayatındaki saplar ile samanları ayırmazsan, seni mutlu ve mutsuz eden şeyleri de ayıramayacaksın demektir."

Yukardaki alıntıyı düşünerek şehir hayatınızı gözden geçirmenizi isterim. Yapmak zorunda olduğunuzu hissettiğiniz şeylerin sizi mutlu edip etmediğini düşünemeden şehir sularının hızlı akışı ile hayatınızı devam ettiriyorsunuz. İşte bu kitapta bu akışta tanık olduğunuz veya yaşadığınız olaylara yolculuk yapacaksınız.

Kitap, kişisel gelişim gibi gözükse de bana göre Cem Arslan usta gözlem gücüyle kaleme alınan bir derleme. Bu eserde şehirdeki her eve konuk olacaksınız. Kimisinde her şey güllük gülistanlık ilerlerken kimisin de ise tatsız manzaralar sizleri karşılayacak. Peki neden?

İşte bu noktaya yazar, yaşamın derinliklerine inerek açıklıyor: Köyden şehre göç, evlilik, aile, eğitim ve iş yaşamından sunduğu örnekler ile okuyucuyu konu hakkında düşünmesini sağlıyor. Özellikle evlilik ve ebeveyn konusundaki bölümlerde sağlam zeminlerden kurulan bir ilişkinin kişinin hayatındaki etkisine şahit olacaksınız. 

Ebeveynliğin sadece maddi olarak değil aynı zamanda manevi önemini yeniden sorgularken, çocuğun ergenliğe geçiş dönemindeki aile ilişkisinin onun ileriki yaşamına zemin hazırladığını fark edeceksiniz. Bu bölümleri özellikle ebeveynlerin ve evlenmeyi düşünen kişilerin okumasını isterim. Kitabı okurken sayfaların içerisindeki ana noktaları irdeleyerek sayfaların içerisine şehir suyunun ivmesiyle dalmalısınız.

"İnsan, beyninde ürettiği sorunsallara, çelişkilere cevap bulmak için çaba gösterir, devamlı kazı halindedir. Merak, insana seviye atlatır. Merak gidermeye uğraşırken aynı zamanda donanımlarını da yukarıya çekersin, artıya geçersin. İşte şehir hayatının aydınlık ve karanlık yüzlerinden alacağımız nasip kendini, buralarda sergilediğimiz yönetim örnekleri ile gösteriyor."

Bu türde kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu esere bir şans verebilirsiniz. 



You Might Also Like

1 yorum