Bülent Doğdu Değişimin Anahtarı
20:22:00
Değişim bir kişinin içine düştüğünde çevresindeki insanlar ve olaylar artık eskisi gibi görünmeyecektir onun için. Çünkü o artık ruhundaki çırpınışların içerisinden değişimin sesini duymuş ve anahtarın bu kilitli kapıyı nasıl açacağını öğrenmek için büyük bir heyecan duymaya başlamıştır. Tıpkı Canan gibi...
Sevilmeyen bir iş, sonu hüsranla biten birçok ilişki, maddi durumun yetersizliğine eklenen borçlar Canan'ın hayatının en büyük merkezidir. Bu olumsuzlukların içerisinde kendisini mutsuz, öfkeli, sıkıntılı, yorgun ve güçsüz hisseder. Kötü sonuçlanan her olayın kendisini bulduğunu düşünür.
Bir gece gördüğü rüyasında;
"Etrafındaki her şey sana yol göstermek için var, ihtiyaç duyduğun enerji ve değişimin anahtarı ise senin içinde, haydi kalk ve harekete geç!" sesini işittiğinde içine az da olsa bir umut kırıntısı tohumu ekilir. Bu sesten güç alarak yaptığı araştırmalar bir sonuç vermeyince ertesi gün sevmediği işine gitmesi gerektiğinin bilinci ile uyumaya karar verir. Sabah olduğunda ise arada sohbet ettiği simitçi amcadan kahvaltı yapmadığı için simit almak için yöneldiğinde hayatın ona sunacağı sürprizin ilk çanları çoktan çalmıştır. Simitçi amca ile konuştuğunda aklındaki soruların cevabını bulacağı üstat ile tanışması gerektiğinin farkındadır.
"Hayatın zorlukları seni etkilemiyor mu?"
Hayatın her dönenimde zorluklar vardır. Önemli olan senin o zorluklara karşı nasıl davrandığın.."
Canan'ın üstat ile tanışması ile değişimin yaşamına olan etkisine şahit olacağız. Bu değişimin kişinin isteği ile bir yol çizdiğini Bülent Doğdu'nun yazdığı her bölümde ruhunuzda hissedeceksiniz. Sabır, affetme, anne ve baba faktörünün kişinin yaşamındaki önemi, ilişkiler ve insanın hayatını karmaşıklaştırdığı düşünülen birçok konu hakkında okuyucuyu akıcı bir dil ile bilgiler aktarılıyor bu eserde. Aynı zamanda bu konuları Canan'ın hayatı üzerinden irdelerken kendi hayatımızı da sorgulamamıza olanak sağlamış yazar.
Kitapta dikkatimi çeken bir unsur ise, tasavvuf ile kuantumun harmanlanması oldu. Özellikle her iki türden verilen örneklerin bir olay örgüsü ile -Canan'ın içsel değişimi- birleştirilmesi konuya farklı bir bakış açısı ile bakmama olanak sağladı.
"Zihin bir tarla gibidir. Sen bilincinle düşünce tohumlarını bilinçaltına ekersin. Çoğu zaman bunun farkında bile olmazsın. Bilinçaltına ne ekersen, hayatında onları biçersin. Bilinçaltını, iyi ya da kötü düşünce tohumlarının filizlenip yeşermesini sağlayacak bir toprak olarak hayal et. Kaktüs ekersen, çilek toplayabilir misin? Her düşünce tohumun hayatında o düşünceye uygun bir sonuç vermektedir."
Az sayfalı ama derin konuların olduğu bu eserin içerisinde yer alan Qr kodları ile kendi hayatınızın değişim anahtarına sahip olup kilitli kapıları arayabilirsiniz. Bana göre bu türdeki eserlerin bir anda değil sindirilerek okunmalıdır. Eğer bu türde yazılmış kitaplardan hoşlanıyorsanız bu esere bir şans verebilirsiniz.
0 yorum