Mısır Masalları

21:22:00

Mısır'ın Tanrılarına, firavunlarına, doğaüstü olaylarına, inanışlarına ve hayvan figürlerine doğru masalsı bir yolculuk yapacaksınız bu kitapta. Kamuran Şipal'in derleyip Türkçeleştirdiği bu kitapta Mısır'ın gizemli dünyasına doğru adım atacaksınız.

Benim gibi Mısır inanışları, firavunları ve inandıkları mit Tanrıları hakkında daha önceden pek bilginiz yoksa kitabın içerisinde yer alan "Sözlük" kısmından öğrenmek istediğiniz kişi, yer veya kelimeye bakabilirsiniz. Bu sayede okuduğunuz masalda geçen kişinin Mısır inanışına göre hangi Tanrı olduğunu veya hangi sülalenin firavunu olduğunu öğreniyorsunuz ve kafanızda olaylar daha net bir şekilde canlanıyor.

Masallarda beni şaşırtan kısımlardan birisi de Hayvan Masalları oldu. Mısır Masalları herkesin aklında var olan hiyerarşiyi bu masallarda yıkıyor. Bazı masallarda fare kedinin efendisiyken bazılarında da kedi farenin efendisi oluyor. Bazı masallar günümüze kadar resimler ile gelmiş ve bu resimlerin kitabın içerisinde olması büyük bir özenin göstergesi bana göre.

Sadece hayvan masallarında değil, aynı zamanda Mısır'ın Mit Tanrıları için yazılan masalların bazılarında da resimler mevcut. Bu sayede Mısır Tanrıları'nın o dönemdeki insanların gözünden görmüş olacaksınız.

Masalların içerisinde Mısır inanışına göre yapılan eylemlere de rastlayacaksınız. Bazı masallarda büyücülerin önemine de dem vuruluyor. Yapılan büyüleri okurken hayal gücünün zenginliğine şahit olacaksınız.

Masal okumayı seven yetişkinlerin severek okuyacağını düşünüyorum bu kitabı. Aynı zamanda Mısır kültürüne meraklı olan ancak hangi kitap ile başlayacağını bilemeyen kişiler için güzel bir öneri olur. İçerisindeki resimler ve sözlük kısmı ile Mısır hakkında bilgi edinmiş, ayrıca yazılan dönem ile ilgili fikir sahibi olurlar.

Bu türdeki kitapları okumayı seviyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz. 



You Might Also Like

2 yorum

  1. Oğlumla Dünya Masalları Seti alıp okumuştuk, bazısı küçük yaş için uygun sayılmazdı ama ben herbirini ayrı sevdim, yalnız sette Mısır olmamasına içerledim şimdi :)

    Tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Severim bu tarz kitapları, Mısır ise oldum olası ilgimi çeken konular arasında her hali ile. Okunacaklar listeme ekledim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil