Özlem Binel Boyun Devrilsin Murtaza

21:57:00

Aşk her zorluğun üstesinden gelir mi? Bir kişiyi çok sevmeniz onunla bir ömür geçirmeniz için bir neden midir? 

Romanı okurken bu iki soruyu derinlemesine sorguladım. Vuslat, çok sevdiği uğruna dağları deleceği Murtaza ile evlenmiş, aşkın doruklarına onunla çıkacağı günleri beklerken yıllar geçiyor. Yıllar geçerken yapraklar da solup dökülüyor. Tıpkı Vuslat'ın sevgiyi beklerken solduğu gibi...

Hayalindeki evlilik ile gerçeği bir türlü örtüşmüyor. Ne yapsa ne etse olmuyor, Murtaza memnun olmuyor, Vuslat'ın sevgisi ise sanmakla kendini avutuyor.

"Sanmak, ne çok yolun giriş iznidir. Sanmak ne çok oyunun yer biletidir. Sanarak başlar bütün hikayeler. Sanarak biter koca ömürler. Sanmalar ve zanlar üzerine hazırlanır ömrün senaryoları."

Vuslat, Murtaza'nın istediği gibi biri olacağını, onu her zaman sevgi ile şımartacağının hayalini kuruyor. Mutlu olmayı Murtaza ile özdeştirmek istiyor. Bazı şeyler olmuyor, Murtaza ise anlamıyor. Boyun Devrilsin Murtaza.

Derin bir hüznü tebessüm ile kapatmak isteyen Vuslat, birçok kişinin iç sesi. Sevildiğini hissetmek isteyen kadınların, nahif çığlığı Vuslat. Sevmek ve sevilmek iki güzel kelime ancak bu güzellikleri değen kişilere göstermek lazım. Onları anlamayana değil. En önemlisi ise sanmak ile günlerin, ayların ve yılların uçup gitmesine izin vermemek lazım.

Yazar Hanım, Muallime, Derviş ve Hasret ile farklı diyarlara doğru yol alırken aslında ana konunun sanarak değil gerçekten yaşamak olduğunu bir kez daha fark edeceksiniz.

Yazarın nahif ve mizahi dili ile yaşananları okurken kendinizi olayların içerisinde bulacaksınız. Okuduklarınızı düşünürken kendi hayatınız gözlerinizin önüne gelecek. Sanarak yaşamak, mutlu olmadığın bir yerde kendini kandırmak ve sevildiğini hissetmemek.... 

"Kendi olmalı insanın kimi kimsesi."

Bu yüzyıldaki insan ilişkilerine ve dönemin toplumsal durumuna dem vurarak Vuslat'ın yaşadıklarını ve onun hissettiklerini okumak çok hoşuma gitti. Vuslat'ın aslında her yerde -belki de en yakınımızda- var olduğunun en büyük kanıtı.

Eğer bu tarzda kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız, kitabı inceleyebilirsiniz.



You Might Also Like

2 yorum

  1. Özlem binelin severek okuduğum bir kitabı. Daha sonra ay ışığım kitabını okudum yazarın ki bu kitap devam kitabıymış, ilk olarak sır bende kitabını okumak lazımmış. Şu anda o kitabı okuyorum tavsiye ederim keyifli okumalar.

    YanıtlaSil