Ben Malala Malala Yusufzay
16:24:00
Malala kim?” diye sordu silahlı adam. Malala benim, bu da benim hikâyem. Haksızlığa maruz kalan ve sonra da susturulan bütün kızlar… Sesimizi birlikte duyuracağız!
Taliban kuvvetleri Pakistanın Svat Vadisini kontrol altına aldığında, küçük bir kız hiç korkmadan düşüncelerini dile getirdi. Malala Yusufzay susturulmayı reddederek eğitim hakkı için mücadeleye girişti. 9 Ekim 2012 Salı günü, on beş yaşındayken, neredeyse bunu canıyla ödüyordu. Okul servisiyle eve dönerken, yakın mesafeden açılan bir ateşle başından vurulmuştu. Malalanın mucizevi şekilde hayatta kalıp iyileşmesi, onu Kuzey Pakistandaki ücra bir vadiden New Yorktaki Birleşmiş Milletler binasının koridorlarına uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkardı. Malala on altı yaşında, barışçıl protesto eylemlerinin dünya çapında sembolü ve Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen en genç isim oldu. BEN, MALALA tek bir insanın sesinin bile dünyaya değişim yönünde ne kadar büyük bir ilham verebileceğini kanıtlıyor. Malala bir kızın başarı öyküsüdür. Herkesin hayellerinin gerçekleştirebilmesi için o şeyi istemesi gerektiğini göstermiştir. Malala kızların eğitimi için yaptığı bu atılım onun canından olmasına neden olmuştur. "Eğitim haklarını savunduğu için taliban tarafından vurulan kız" olarak tanınmaktadır.
"Haksızlığa maruz kalan ve sonra da susturulan bütün kızlar... Sesimizi birlikte duyuracağız."
Bu kitap 5 bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde ailesinin hayatını, doğduğu kenti, gelenek ve göreneklerini, büyüdüğü ortamı anlatmaktadır. İkinci bölümde o güzel şehirine talibanlar gelmiştir ve o da herkes gibi olacaklardan korkmaktadır. Üçüncü bölümde Malala'nın eğitim hakkı için neler yaptığını, kendini feda etmesini anlatmıştır. Dördüncü bölümde taliban kurşunun Malala'nın hayatını etkilemesinden bahsetmektedir. Beşinci bölümde ise Malala'nın ikinci hayatını onun eğitim hakkını savunmasını bütün dünyanın duyduğunu ve onun hislerini anlatılır.
"Sesimizin değerini ancak susturulduğumuzda anlarız."
Bu başarı öyküsü okunmalıdır.
0 yorum