Yasemin Ünlü Bu Şarkı Bizim Olsun

21:01:00

Şarkıların, duyguları anlattığı melodiler ile ahenkle birleştiğinde ruhu okşadığını bildiğimizden müziksiz bir gün düşünemiyoruz. Müzik hayatımızın bir parçası olmuşken müzik ile birleşen şarkılar ve bazı şarkıların sözleri ile bir bütün olma isteği sayesinde o şarkıyı duyduğumuzda yüzümüzde tebessüm oluşuyor.

İşte böyle duyguları hissedebileceğiniz bir kitap ile karşınızdayım. Bu Şarkı Bizim Olsun kitabı yazarın yazdığı denemelerden oluşuyor. Bu denemeler, bir olaydan ziyade olaylardan sonra yaşanılan duyguları anlatmıştır.

Bu denemeleri okuduğumda hissettiğim ilk şey kimsenin hayatının dört dörtlük olmadığı oldu. Herkesin başına bir şeyler geliyor. Önemli olan olaylar karşındaki duruşumuz. Olaylar karşısında hemen pes ediyor musunuz ya da olaylar ile savaşıyor musunuz?

"Her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi olduğu gibi her insanın da lisanınca farklı ifade ediş şekilleri vardır duyguları... Kimi en uçlarda absürt düşünür, olayları dolaylı yoldan ironik anlatır, kimi ise düz mantık.. Ama her biri farklı notalarda bam telimize basan şarkılar gibi kah yürek okşar, kah silkeler benliğimizi. Ve dahi yüreğimizi."

Denemeleri okurken kendinizden bir şeyler bulacağınızı altını çizeceğiniz bir çok cümle olduğunu düşünüyorum. Genelde bu tarz kitaplar hemen biter ancak bana göre sindire sindire okursanız hayatında yapmak isteğiniz ya da yapmayı düşündüğünüz değişiklikler, hayaller, mutluluklar vb. şeyleri yapmanızı sağlayacağına eminim. Hayata bir kere geliyorsunuz ve bu hayatı yaşadıklarınızdan ders çıkararak ve hayatın güzelliklerine odaklanarak geçirirseniz hayat size daha güzel gelecektir. Hayatın güzelliklerine bakarak geçirmenizi dilerim.

"Sadece nesnelerden oluştuğunu varsaydığınız bu modern çağda unutulmaya yüz tutan en kıymetli şeydi oysa sevgi! Ve anımsandıkça daha da oturuyordu kursağımıza özlemler."

"İnsanlar bir şeylerin olması için bir şeylerin hayali ile durmadan düşünüyorlar. Ama ne yapacaklarına karar vermenin gecikmişliği bazen hüsran oluyor. kendi iç sesleri ile konuşmaya oyalanırken ve dolanırken yürek gümbürtüsünün çağlayanının kıyılarında, kaçıveriyor bazen tüm imkanlar."

"Bir şeyler netleşmeyince insanın hayatında, hayat hiç de çekilir gibi değil emin olun. Bütün imkanların ucunda imkansızlıkları düşünüp o adımı atmak için beklerseniz ve gecikirseniz, hatta iş işten geçerse evvela kendinize olan inancınızı ve güveninizi yitirirsiniz."

"İnsanlar  umutsuzluğa düştüklerinde her şeyin alt üst olduğunu düşünürler. Kendilerini değişik ruh hallerine sokarak ince düşündükleri için buhrana girerler. Bu buhranlı dönem onları daha da bunalttığı için her şeyin mahvolmuşluğundan yakınır dururlar. Ama bilinmesi gereken sıkça duyduğunuz şeylerden biri bize her zaman kurtuluş ışığı olmuştur. Bazen bazı şeylerin yoluna girebilmesi için her şeyin alt üst olması gerekir.."

"Kavramak şöyle dursun, daha neresine bile koydukları belli değil "yaşamı" yüreklerinde!
Uygun gerçekliğe bir türlü erişmeye üşenen insanlar, ne vakit fark edecekler asıl olanı?
Dokunun yaşama...
Hissedin...
Kainatın melodisini..
Çünkü dokunmadığınız notalardan gelir yaşamın anlamı.
yeter ki kulak verin.."

"Öyle bir gülümseyin ve öyle bir diri tutun ki umudunuzu, gülünce gözlerinizdeki umut tüm dünyayı aydınlatsın..."

"Hayat, gizemini korudukça değerlidir, sevgi ile yaşandıkça güzelleşir.Belki de bu yüzden yazıyorum... Sırasız sorgusuz benim düşüncelerim."

“Unutmayın hiçbir başarı tesadüfi olarak ortaya çıkmıyor. Başarılı olmak istiyorsanız evvela dinlendirin zihninizi ve kendinize zaman ayırın...”





You Might Also Like

0 yorum