Daisy Prescott Aşıklar İçin İstiridye

15:51:00

Bana göre aşk kitapları okumak yaşadığımız dünyadan uzaklaşmanın en iyi yollarından biri. Canınız sıkıldığında veya kafanızı dağıtmak istediğinizde okuyacağınız bir tür bana göre.


Aşıklar İçin İstiridye de kafanızı dağıtmak için okuyacağınız kitaplardan biri. Sizi o dünyaya götüren ve kitap bittiğinde yüzünüzde tatlı bir tebessüm bıraktıran ve bu sayede yaşamınızda tatlı bir mola vermenizi sağlar.

Şimdi gelelim kitabın konusuna: Maggie Marrion blogunda yemek yorumları yapan bir gurmedir. Yaşadığı kötü günlerden sonra kendini yeni yeni toparlamaya başlar. (New York'tan doğduğu ve büyüdüğü Seatle'ın yakınlarında bulunan bir adaya taşınır.) Kırklı yaşlarında olan Maggie üniversitedeki arkadaşlarını bu adadaki evine davet eder ve hep beraber mutlu bir hafta sonu geçirmek ister. 

Tabi arkadaşları ile geçireceği hafta sonu onun planladığının aksi bir yönde gelişecektir. Çünkü en iyi arkadaşı Quinn Dayton ve arkadaşı Selah Elmore'un onun için yaptığı plandan habersizdir.

Hafta sonu için onun tahmin edemediği ve yirmi iki yıl önce yaşadıklarından dolayı onunla "sadece arkadaş" kaldıkları Gil Morrow'un gelişi ile Maggie ne yapacağını şaşırır.

İkinci şansın anlatıldığı bu kitapta Maggie'nin içsel duygularını anlamaya çalıştım. 22 yıl önce yaşadıklarından kaçmak ona kolay gelmişti çünkü kaçarsa sorgulanmayacaktı ve hayatında bir değişiklik olmayacaktı. Tabi bu kaçışın Gil'in hayatındaki etkisini düşünmemiştir. ( Ya da düşünmek istememiştir.)

Peki sizce hayattan kaçmak gerekir mi? Ya da bir kişiye ikinci şans verilir mi? İşte bu sorulara cevap arıyoruz bu kitapta.

Şunu söylemem lazım Gil'in davranışları beni çok etkiledi. Maggie'ye olan inancı ve sevgisi sayesinde Maggie'nin kendini bulduğunu düşünüyorum.Kendimi Maggie'nin yerine koyduğumda ben de yaşananlarda kaçar mıydım diye düşünürken buldum. 

Aslında hayattan veya bir olaydan kaçmanın o olayı daha da kötüleştirdiğini ve çıkmaz bir yola soktuğunu anlamamı sağladı bu kitap. Hayatın sizin için getirdiklerini yaşamak lazım. Fakat bu getirileri yaşarken kontrolü de ele almak lazım. Kısacası hayatı yaşarken yaşanan olayları tartmak lazım.

Eğer kafanızı dağıtmak istiyorsanız ve aşk türünde romanlar okumayı seviyorsanız bu kitaptan keyif alacağınıza eminim.

"Olabileceğiniz şeyi olmak için asla geç değildir." George Eliot

"Her şey çok kısa bir sürede değişebilirdi, yine de hayat devam ediyordu."

"Ne zaman birazcık fazladan umuda ve inanca ihtiyacın olacağını asla bilemezsin."

"Sanat seyircinin  gözündedir."

"Bazen yolunu kaybedip, benliğini bulursun."

"Belki de bütün bunların olması gerekiyordu. Belki de bu senin için yeni bir başlangıç, ikinci bir şanstır."

"Belki bazı duygular daha içlere işlemiş oluyor ve zaman geçse de asla yok olmuyor."

"Sanki uzun bir yağmurun ardından güneş açması gibi onca ölüm ve karanlıktan sonra tekrar gülebilmek ve hafiflemiş hissetmek inanılmaz."

"Hayat hiçbir garantisi olmayan karmaşık bir şey. Ama yine de yaşamaya ve sevmeye ihtiyacın var. Hiçbirimiz burada ne kadar kalacağımızı bilmiyoruz."

Kitaba puanım. 7/10
Keyifle okumalar.





You Might Also Like

0 yorum