Aslı Karabudak Gri

18:51:00

Gri rengi, siyah ve beyaz renklerinin değişik oranlarda karıştırılması elde edilen bir renktir. Siyah bir dünyada beyaz olarak ya da beyaz bir dünyada siyah olarak yaşamak kolaydı. Çünkü kendi dünyalarında görünüyorlardı. Fakat kendi renklerinde olan diğer dünyaya adım atmak istediklerinde görünmez oluyorlar. Görünmez olunca da gerisin geriye kendi dünyalarına geri dönüyorlardı.

Bir araya geldiklerinde gri rengi olduklarını fark ettiklerinde birleşerek griye dönüşmelerinin hikayesi bu. Artık Su eskisi gibi beyaz olabilirdi; Kemal de eskisi gibi siyah. Birleşmeyi öğrenmişlerdi artık. Birleşme ile birlik olmuşlardı.

Roman, tesadüfen karşılaşan Su ile Kemal'in hikayesi. Kemal'in eskiden çalıştığı şirkete mülakata giden Su'yu bekleyen sürpriz sadece yeni bir iş değildi. Aynı zamanda yeni bir aşktı da. Fakat Su'yun hayatında yaşadıkları ile aşkı bir araya gelemiyordu. Aşkın gücü onu ve Kemal'i ele geçirmişti ama hayata adım atarken topluma, aile sorunlarına, maddiyata takılıp duruyordu. Bu takılma yüzünden aşk geri gitmek istiyordu. 

Aşk gidemeyeceğini anlayınca toplumun dayatmalarına uymaya çalıştı. Ta ki ona tekme atılıp düşünceye kadar. Dizi kanayarak ayağa kalktı. Kalkarken güçlü olacağına söz verdi. Maddiyat ile birleştirmesi gerektiğine karar verdi. Bunun için zamana ihtiyacı vardı. Peki aşk maddiyatla birleşebilir mi?

Kitap sizi Kemal ve Su'yun yanı başına götürüyor. Onların yaşadıklarını okuduğunuzda birbirlerine uzak olan bu iki kişinin aslında birbirlerine ne kadar yakın olduklarına şahit olacaksınız. 

Kitabın dili anlaşılır. Bu yüzden sizi sıkacağını düşünmüyorum. Bazı kitaplar vardır sonunu merak ederek okumaya devam edersiniz. Bu kitap da o kitaplardan sadece biri. Kitabın içinde yazarın çizdiği çok güzel resimler yer alıyor. Bu resimler bana göre Su ve Kemal'i oluşturan unsurlarsan sadece biri. Eğer aşk kitapları okumayı seviyorsanız size tavsiye ederim.

"Geçmez denilen en derin yaralar bile geçmese de eskisi gibi kanamıyordu. Yoksa nasıl yaşanırdı?"

"Aşk işte! Beyne girdiği andan itibaren hisleri esir alıyor. Her şey başka gözükür oldu değil mi?"

""Gül ve dünya seninle gülsün. Ağla ama yalnız ağla." Old Boy

"Doğru karar vermek de ödülü hak eder."

"Yaşadıkları o yoğun duygularla ne vaatler verilir ne aşklar anlatılırdı... Yine hiçbirini söyleyemediler çünkü ne zaman bir şey söyleyecek olsalar gözleri onlardan önce konuşur, anlaşır ve dudaklarını sustururdu. Aslında buydu gerçek olan; hiç kopmayacak bir bağ oluşuyordu böylece. İçten gelip gözlerinde tutunan."



You Might Also Like

0 yorum