Working Girl ( Çalışkan Kız)

17:20:00

Eski yıllarda çekilmiş filmleri izlemeyi seviyorum. Bahsedeceğim film de 1988 yılında çekilmiş. O dönemin kıyafetlerini,saç şekillerini, makyajları,  o dönemde şehirlerin görünümlerini izlemek beni mutlu ediyor. Bu yüzden de bu filme şans vermek istedim.




Filmin konusundan bahsedecek olursam Tess 30 yaşına gelmiş ama istediği hedeflere ulaşamayan bir sekreterdir. Bu hedeflerini gerçekleştirmeye çalışırken son işinden de olunca kendini Katharine Parker'ın yanında sekreteri olarak çalışmaya başlar. Aklına gelen bir fikri patronuna bahseder. Tabi patronu bu fikri beğenip kendi bulmuş gibi davranmaya başlar. Ancak Katharine kayak yaparken bacağını kırınca işlerini yapması için Tess'e görev verir. Tess onun evinde kendi fikrini çalan patronunun yaptıklarını görünce işi kendi kontrolü altına almanın vakti geldiğini anlar.



Film, 46. Altın Küre Ödülleri (1989) 3 dalda ödül almıştır. Bunlar;

 En İyi Film (Müzikal/Komedi) 
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu 



Mike Nichols'un yönetmenliğini yaptığı filmde; Melanie Griffith,Sigourney Weaver ve Harrison Ford başrolleri paylaşmıştır. Film romantik komedi olduğu için izlerken sıkılacağınızı düşünmüyorum. Ben izlerken çok keyif aldım. Kendine güvenin öneminden, başarının ancak kendimiz yaparsak elimize ulaşacağından asla pes etmememiz gerektiğini anlatır.



"Tess istediğin şeyin sana gelmesini bekleyerek bu dünyada bir yere ulaşamazsın. Onu kendin yaparsın." 

"Derler ki: Kendine güvenenler sonuçlarından korkmadan risk alırlar. O zaman onları zekanla etkilersin."



IMDb puanı: 6.7
Benim puanım: 8.8
Keyifle Seyirler. :)

You Might Also Like

0 yorum