Kevin Kwan Çinli Zengin Sevgilim

19:02:00

Asya kültürü ile ilgiliyseniz ve Gossip Girl dizisi gibi dizilerden hoşlanıyorsanız işte aradığınız kitap kesinlikle bu kitap.  Çinli Zengin Sevgilim yazarım yazdığı serinin ikinci kitabı. Çinli Zengin Sevgilim'i, serinin ilk kitabını okumadan da okuyabilirsiniz. (Ben öyle yaptım ve hiç sorun olmadı çünkü yazar karakterleri tekrardan anlatmış ve birinci kitapta yaşanan olayların da özetini yaptığı için direk bu kitaptan başlayabilirsiniz. Bir de birinci kitap olan Crazy Rich Asians ( Çılgın Zengin Asyalılar)  ve üçüncü kitap olan Rich People Problems ( Zengin İnsan Problemleri) çevrilmediği için Türkiye'de sadece ikinci kitap olan Çinli Zengin Sevgilim var. Eğer İngilizceniz iyiyse diğer kitaplarına da bakabilirsiniz.


Öncelikle yazarın dili ve mizahı sizi kitabın içine çekiyor. Ben okurken gülmekten ağladım. Asyalı zenginlerin yaşam tarzını, modaya düşkünlüklerini okuduğumda ilk tepkim "Bu paraları nereden buluyorlar?" oldu. Daha sonra da zenginlerini sorgulamaktan vazgeçip hayatlarını okumaya devam ettim.

Kitap, Londra'da yaşanan kaza haberi ile başlıyor. Bu kazayı yapan kişi ise Çin'in en önemli adamlarından birinin oğlu Carlton olunca haberin başka yerlere sızmaması için annesi ve onlar için çalışan ünlü Çin bankacılarından olan Bay Cheng ile Londra'ya gider.

Londra'da Bay Cheng ünlü Çin ailesinin itibarını korumaya çalışırken oğlu Nicholas ile konuşmayan yengesi Eleanor Young ile karşılaşması ile hayatları eskisi gibi olmayacaktır. Çünkü Carlton tıpkı Nicholas'ın annesinin istememesine rağmen evleneceği Rachel'ın erkek halidir.

Kitap bu olaydan sonra entrika devam eder. Rachel ile Carlton neden birbirlerine bu kadar çok benziyorlar? 

Kitaptaki her bir bölümde her bir karakterin yaşadıkları yer alıyor. Bir de magazin dergilerinin karakterler hakkında yazdıkları dedikodular ile yazarın yaratmak istediği şöhret dünyası harmanlanmış oluyor.Kitapta geçen Asya kültürü ile ilgili kelimelerin sayfanın sonunda açıklamaların olması kitaba bütünleşmenizi sağlıyor.

Eğer Asya kültürünü merak ediyorsanız ve sizi hayattan koparacak bir kitap okumak istiyorsanız Çinli Zengin sevgilim'i önerebilirim.

"Eğer kaybolursan etrafına bak, beni bulacaksın her seferinde."

"İnsan istediği hayata sahip olabilir Carlton."


Kitaba puanım: 8/10
Keyifle okumalar. 



You Might Also Like

0 yorum