Babai (Father)

19:03:00

Bu filmi izledikten sonra çocuklara sadece çocuk gözüyle bakıldığını onların oyun oynamaktan ve büyüklerinin dediklerini yapmaktan başka görevleri olmadığını söyleyip dururlar.Ancak unuttukları şey onların hayal gücü ve istedikleri veya sevdikleri uğruna her şeyi yapacaklarıdır.



Nuri 10 yaşında annesinin onu ve babasını terk ettiği bir dünyada 1990'lı yıllarda Kosava'da babasıyla yaşayan Nuri. Geçimlerini sokakta sigara satarak sağlarlar. Ancak babası Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra Almanya'ya gitmeye karar verir. Nuri, annesinin onu terk etmesinden sonra babasının da onu terk etmesini istemez.



Babasın da onu terk edip Almanya'ya gitmesinden sonra, Nuri'de yasal olmayan yollarla babasının yanına gitmeye karar verir. 10 yaşında olan Nuri'nin çaresizlik ve terk edilmişliğin baskısı ile ölümcül yolculuğa başlar.



Visar Morina'nın yönetmenliğini yaptığı filmde Val Malako, Astrit Kabashi'nin başrolleri paylaşmıştır. Film aynı zamanda Kosava filmleri arasında en fazla bütçe ile çekilen film. (1.7 milyon euro) Film, Kosava'nın Oscar adayı olmuştur.


 IMDb puanı: 6.5
Benim puanım 8.9
Keyifli seyirler. :)

You Might Also Like

0 yorum