La Nana (Hizmetçi)

15:35:00

Bazı insanların hayatınızda önemli bir yere sahip olduğunu sizi değiştirdiğini bilirsiniz. İşte bu film de aslında insanlara önyargı ile yaklaşmak yerine onları anlamayı hatta onlara iyi davranırsak sandığımız kişinin bambaşka birine dönüşeceğinin bir özeti.


Gelelim filmin konusuna:
Üst sınıf bir Şilili bir ailenin yanında yıllarca hizmetçilik yapmış Raquel şiddetli baş ağrılarından muzdariptir. Ağrıları bayılmalar takip edince, evin hanımından Raquel'e bir teklif gelir: Raquel'e yardım edecek yeni bir hizmetçi işe alınacaktır. Bu teklif ilk başta hoş görünse de, Raquel yeni gelen yardımcıyı kendisi için bir tehdit olarak görmeye başlar. Ve kendisi gibi bir hizmetçi olan bu yardımcıya karşı tırnaklarını çıkaracaktır. Hatta öyle bir tırnaklarını çıkarır ki bütün hizmetçiler evden kaçar.



Bir gün eve yeni bir hizmetçi gelir. Adı Lucy'dir. Raquel zaten planını yapmıştır. O da bu evden bir hafta kalmadan kaçıp gidecektir. Ancak Lucy Raquel'e öyle iyi davranır ki. Raquel'in de bir insan olduğunu onun da duyguları olduğunu ona hissettirir. İşte bana göre filmin ana dersi burasıdır. 



Sebastian Silva'nın yönetmenliğini yaptığı filme; Catalina Saavedra, Claudia Celedon, Mariana Loyola gibi oyuncular eşlik etmiştir. Film 2009 yılında çekilmiştir ve 2010 yılında gösterime girmiştir.


IMDb puanı: 7.4
Benim puanım: 9.0 
Keyifli Seyirler. :)

You Might Also Like

0 yorum