Jane Green Sahildeki Evimiz

23:16:00

"Bee, ailenin ne demek olduğunu hiçbir zaman tam anlamıyla anlayamıyordu. Her zaman geniş bir aile için yanıp tutuşmuştu, bir şeylerin eksik olduğunu hissederek büyümüştü, Babası vefat ettikten sonra anladığı şey şuydu ki, insanın çevresindekiler, sevdikleri, ailesi oluyordu. Kan bağı olsun ya da olmasın."
Adanın yaşlı delisi olarak da bilinen Nan paranın yavaş yavaş suyunu çektiğini fark eder. Altmış beş yıllık yaşamı boyunca parayı dert etmeden yaşamıştır ve artık yaşamında bazı değişiklikler yapmak zorundadır. Yoksa vefat eden eşinden hatıra kalan oturduğu evi satma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Zaten evi almak isteyen çok kişi vardır. Bu evi alıp yerine yeni binalar dikmek isterler. Nan da evini pansiyona çevirir ve evi gürültü, şamata ve kahkaha dolu olduğu o eski günlerdeki haline dönüştürmeyi başarır.
   Eve taşınan kiracılar yeni birer başlangıç yapmak isterler ve neden o başlangıç burada, Nantucket Adası'nda olmasın?
   Farklı yaşamlara sahip, hayattan farklı beklentileri olan karakterlerle harmanlanmış bir kitap. Bu karakterler aslında birbirleriyle akrabadır. Dünyanın ne kadar küçük olduğunu bize sunar.
Her karekter kendi içinde farklı özelliklere sahiptir. Zaten insan olmak bunu gerektirmez mi ?


You Might Also Like

0 yorum