Ayşe Kulin Dönüş

16:47:00

"Kayboldum! Zeytin ağaçlarının arasında kıvrılarak akarken karşıma aniden üçe ayrılan bir çatal çıktı. Toprak yollar doğuya,batıya ve güneye doğru uzanıyordu. Civarda ne bir tabela vardı ne bir işaret, ne de gidip adres sorabileceğim ev veya insan! Bir köpek bile yoktu görünürde. Sadece sonbahar rüzgarının dallarda hışırdayan sesi! Hangi yöne sapmam gerektiğini bilmiyordum, yollarım her birini hava kararmadan deneyecek gücüm de kalmamıştı, vaktim de."

Derya, İngiltere'deki evinde Singapur'a gitmek için kendine şapka kutusu ararken bir anda yuvarlak karton bir kutu bulur. Bu kutunun içinde babasının annesine yazdığı mektupları görünce yıkılır ve babasını bulmak için İzmir'e doğru yolar çıkar. Annesini babasını kızından ayıran anne olarak düşünen Derya, babasına kavuşmak için sabırsızlanır. İki yıldır gizlenen gerçekler ortaya çıkmaya başlar fakat zor olan şey gerçeklerle yüzleşmek ve onları kabul etmektir.
"Kısacası tek bir 'doğru' yok! Doğru, nerede durarak, hangi açıdan baktığına bağlı, içinde yaşadığın topluma bağlı, o toplumun değerlerine bağlı..."
"Sonra an gelir, hayatın anlamını düşünmeye başlarsın. Niye varım? Ne yapmak için varım? Sorulara yanıt ararken o yere varamasan da yaklaşabilirsen şehrin önemi azalır, doğanın değeri artar."
"Vardığında, kendinle barışırsın. Gündelik sorunlarla uğraşmaktan vazgeçersin, dertlerini dile getiremeyen ağaçların derdine çare olmak istersin, dostların kıymete biner, huzur çok yakınına gelir ama uzun süre kalmaz seninle, hep kaçar avucundan. Zordur ama onu yakalabilsen, ah bir yakalabilsen..."


You Might Also Like

2 yorum

  1. Okuyacak kitap arıyordum, teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek güzel bir kitap tavsiye ederim

      Sil